POS cihazı olmaksızın, KOBİ'leri, mobil telefonlar aracılığı ile ve mobil ödeme teknolojisiyle buluşturan ve Türkiye’nin masaüstü yazar kasa ile entegre çalışabilen ilk ve tek POS cihazını üreten Ödeal, iki ayrı etkinlikte görücüye çıktı.
Mobil ödeme sistemi teknolojileri ve e-dönüşümde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ortaklığında, Ankara ve İstanbul’da yapılan iki farklı organizasyona katıldı. Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst yöneticileri ilgi gösterirken, iki bölüm olarak yapılan organizasyonun, birinci aşamasında, GİB uzmanları,
“Mükelleflerin Yazarkasa Sorumlulukları” başlıklı bir seminer organize etti. “Satış otomasyon sistemleri”; POS-yazarkasa entegrasyonu”, “bayilik modeli” ve “e-arşiv fatura, yazarkasa ilişkisi ile entegrasyon” temalarında, konuşmacılar, en son ve yeni nesil teknolojileri interaktif katılımla anlattılar.
Organizasyonun, ikinci aşamasında ise, Prof. Kerem Alkin; GİB Grup Başkanlarından Abdullah Kiraz, Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör ve Protel Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı’nın katıldığı, ‘Perakende Teknolojisinde Yenilikler ve Uyum’ temalı oturumu yönetti.

YÜZBİNLERCE AĞACIN KESİLMESİ ENGELLENDİ

GİB’in e-dönüşüm çalışmaları hakkında güncel verileri paylaşan Abdullah Kiraz, dijital dönüşümle, 80 bin vergi mükellefinin e-faturaya geçtiğini ve bu sayede, 22 milyar adet faturaya denk gelen, 300 bine yakın ağacı kesilmekten kurtardıklarını söyledi.
Kiraz, iki yıl içinde 1 milyon yakın ağacı kurtaracak seviyeye geleceklerini belirterek, mükellefleri ağaçların kesilmesini engellemeye davet etti.
Kiraz, yüzde 100 yerli ve milli üretimle, açık kaynak kodlu GİB işletim sistemini üreterek, bugün 40 bin noktada kullanılmasına işaret etti.

KOBİ’LER KREDİ MALİYETİNİ KARŞILAYAMIYOR

Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör, KOBİ’lerin bankacılık sistemine, büyük firmalarda olduğu gibi erişimini temin etmeye çalıştıklarını söyleyen Güngör; “KOBİ’ler yüksek faizini karşılayamadığı için kredi kullanamıyorlar.

KOBİ’ler, mevcut yapı içerisinde ekonomik bir yol bulamayınca, bizim gibi firmalara lisans verildi.
KOBİ’ler adına, işin en başından sonuna kadar ki süreçte karşılaşabilecekleri tüm engelleri ve bürokrasiyi en aza indiriyoruz” dedi.