Karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefiyle,  46 yıldır çimento ile yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa’nın 3 aylık cirosu, 360 milyon lira olarak gerçekleşti ve, şirketin net karı ise 37 milyon liraya ulaştı.

BAŞARIMIZIN FORMÜLÜ: TOPLUMSAL SORUMLULUK BİLİNCİ İLE HAREKET EDİP, ÖNCÜ YATIRIMLARIMIZ İLE YOL ALMAK, GÜÇLÜ KURUMSAL VE MALİ YAPIYI KORUMAK

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, yaptığı açıklamada şu konulara değindi. “Türkiye ile yurtdışında ki piyasalarda, risk ve fırsatları öngörme gücünü yetkinliklerimizle birleştirerek, 2018 dönemine de,  güçlü bir performansla başlangıç yaptık. Tarihimizin en yüksek yatırımı, 106 milyon ABD dolar ile gerçekleştirdik.  Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmekteyiz. Mevcut olan, Afyonkarahisar Fabrikamızın Halımoru Köyü’ndeki modern üretim tesisine taşınmasını tamamladık ve Eskişehir Fabrikamızdaki I. Üretim Hattı’nın hem gri hem beyaz klinker üretebilecek şekilde modifikasyonunun gerçekleştirdik ve yine  Niğde Fabrikamızda ön ısıtıcı ve kapasite artırımı yatırımlarını yılın ilk çeyreği itibariyle devreye soktuk. İnanıyoruz ki, bu atılımlar neticesinde yurt içi ve yurt dışında Çimsa’nın marka gücüne katkıda bulunarak, kararlı adımlarla şirketimizi geleceğe taşıyacağız” dedi.