Festo’nun Cabinet Guide Online(CGO) ile, proses teknolojisi üzerinde çalışan mühendis ve tasarımcılar rekor sürede özel amaçlı, montaja hazır kontrol panoları yaratabilir ve geleneksel özel-tasarımlı kontrol panolarına göre önemli tasarruflar sağlayabilirler.

Kılavuz, mühendis ve tasarımcıların kendi yeni kontrol panosu çözümlerini akıllı ve sezgisel bir şekilde konfigüre ederek sipariş vermelerini mümkün kılıyor. 

Sistem tasarımcısı uygulamayı tanımlıyor ve akıllı konfigüratör özel bir kontrol panosu çözümü yaratıyor.

Çevrimiçi araç ile tasarımcının su arıtma tesislerindeki pnömatik proses vanalarını kontrol edecek bir kontrol panosunu konfigüre etmesi sadece birkaç dakika zaman alıyor. İşlem sadece birkaç adımdan oluşuyor: Uygulamayı aç, verileri gir, panoyu konfigüre et, seç ve sipariş ver!

PEK ÇOK DEĞİŞİKLİĞİ MÜMKÜN KILIYOR

Bu özel tasarımlı kontrol panoları dört ile yirmi adet pnömatik proses vanasını ve proses Giriş/Çıkış sinyallerini çalıştırabilir. Konfigüre edilme şekillerine bağlı olarak yapı içine veya yapı dışına monte edilebilirler.

Fabrikadan sevk edilmeden önce, yüksek kalite şartlarını garantilemek için her bir kontrol panosu baştan aşağı kontrol ediliyor. Firma, talep üzerine bölge 2/22 veya 1/21’deki ATEX çözümleri için özel teklif hazırlamaktadır. EPLAN’daki devre ve bağlantı şemaları, CAD modeli verileri, CE işletim talimatları ve CE uygunluk beyanı hizmete dahildir.

PAZARA SUNMA SÜRESİNİ KISALTIYOR

Cabinet Guide Online(CGO), özel kontrol panosu çözümleri konusunda tamamen yeni ufuklar açıyor ve montaj sürelerini büyük ölçüde azaltıyor. Yeni standartlar, parametrelendirmeyi ve işletmeye alma sürelerini de büyük ölçüde kısaltıyor. Bu sayede makine yapımcıları, monte edilmiş kontrol panolarını daha hızlı şekilde pazara sunabiliyor.   

Bu yeni mühendislik aracı sayesinde, tasarım mühendisleri kendi şirketlerinin ana teknolojik uzmanlık alanlarına yönelik planlama ve proje mühendisliği süreçlerinde yaratıcılık için zaman ve alan kazanıyor. Katalogları elden geçirme, sıkıcı tedarikçi fiyatlandırma talepleri, bireysel komponentlerin sipariş edilmesi ve kontrol panoları için zaman alıcı özel tasarımlar yaratmak artık tamamen geçmişte kalıyor.  

SEZGİSEL YAZILIM SUNUYOR

Mühendislik maliyetleri çarpıcı şekilde düşüyor ve ayrıntılı ürün bilgisine ihtiyaç bulunmuyor. Yapılandırılmış veri girişine sahip bu sezgisel yazılım, doğru komponentlerin seçilmesini garantiliyor.

Uygulama hakkında kolay anlaşılır sorular, kullanıcıya konfigürasyon işlemi boyunca adım adım eşlik ediyor. Ayrıntılı ürün bilgisine ihtiyaç duyulmuyor. CGO ile ihtiyaca özel bir kontrol panosu çözümüne sahip olmanın yanı sıra mühendislik zamanından ve maliyetlerden tasarruf sağlamaya imkan veriyor.

STANDARTLAŞTIRILMIŞ ATEX KONTROL PANOSU YCCP        

Maksimum standardizasyonu olası en yüksek esneklikle birleştirin. Standartlaştırılmış ATEX kontrol panosu YCCP, sistem komponentlerinizin maksimum standardizasyonu yoluyla zamandan ve maliyetten kazandırıyor.

Panolar, zone 2/22 (3GD) için onaylanmış olup, modüler CPX terminali bir remote I/O olarak yüksek esneklik düzeyi sağlıyor.

OTOMATİK PROSES VANALARININ HIZLI VE GÜVENİLİR YAPILANDIRILMASI

Festo’nun yeni Konfigüratör’ü zamandan ve paradan tasarruf edilmesini sağlıyor

Manuel olarak çalıştırılan vanalardan otomatik proses vanalarına kadar, Festo’nun proses vanalarının tümü için kullanılan yeni konfigüratör, optimum çözümün seçilmesini kolaylaştırıyor. Bunun için sadece bir kaç parametre seçmeniz yeterli. Konfigüratör, hızlı, güvenilir ve kolay bir hesap yaparak anında en uygun kombinasyonları öneriyor.   

Proses vana üniteleri için kullanılan konfigüratör mühendislik ve satın alma süreçlerini büyük ölçüde basitleştiriyor. Bu araç, başlangıçtaki ürün araştırmasından, yapılandırmadan, boyutlandırmadan ve belgelendirmeden kuruluma hazır proses vana ünitelerinin sipariş edilmesi ve teslimatına kadar ilgili tüm etkenleri hesaba katarak, hızlı ve başarılı bir proje yönetimi yapılmasını sağlıyor – müşteriye özel talepler dahil her şey tek bir uygulamada birleşiyor.

Konfigüratör proses vana üniteleri özel olarak tasarlanmıştır ve kuruluma hazırdır, tüm bileşenler mükemmel şekilde uyumludur: kelebek vanalar, çeyrek dönüşlü aktüatörler, pilot valfler, sensör kutuları, pozisyonerler, adaptör kitleri ve manuel vanalar. İster manuel olarak çalıştırılan kombinasyonların kolaylığı, ister pilot valfli ve sensör kutulu bir ünite, ister pozisyonerli bir ünite olsun, aradığınız ne ise, giriş menüsünde gerekli parametreleri seçmeniz yeterlidir ve konfigüratör doğru çözümleri öneriyor.

SİPARİŞ ID VE CAD İNDİRME DAHİL 

Konfigüratör, tam bir kombinasyon için, gelecekteki siparişlerin verilmesinde kullanılabilen önerilen çözümle birlikte, bir sipariş ID oluşturuyor. Bunun, belgelendirme açısından da avantajları var çünkü, eksiksiz bir modül için CAD verileri yapılandırmaya uygun şekilde indirilebiliyor.