Günümüzde Türkiye Distribütörlüğü Sarto Elektronik tarafından yürütülen ve Minebea Intec markası altında üretilen endüstriyel metal dedektörler 70 yıllık bir tecrübeyi sektör ile buluşturuyor.  
1948 yılında, Dr. Hans Boekels GmbH & Co. Firması sivil metal dedektörlerini geliştirmeye başladı. İlk ürünleri madencilikte kullanılan metal dedektörlerdi. Böylece linyit ekskavatörleri tarafından toplanan patlamamış mühimmat ve bombalar tespit edilebiliyordu. Madencilikte bugün hala dünyanın en büyük metal dedektörleri kullanılırken, bu dedektörler aynı zamanda, ağaç endüstrisinde testere bıçaklarını korumak için de kullanılıyor. Gıda endüstrisinde gelişen otomasyon sebebi ile oluşan kontaminasyon risklerine karşı müşterileri korumak için kullanımı giderek artan metal dedektörler artık gıda ve ilaç endüstrisinde standart ekipmanlar haline geldi. 1969 yılında, Dr. Hans Boekels GmbH & Co., elektromanyetik kuvvet kompanzasyonlu tartım sistemine sahip ilk dinamik kontrol terazisini geliştirmiş, 2008 yılında ise X-Ray kontrol sistemlerini de ürünleri arasına dahil eden marka, ürün portföyünü tekrar genişletti. 

2008'den bu yana geçen on yıl,üretim ve tüketici güvenliği alanında önemli teknolojik gelişmelere tanık olurken, Dr. Hans Boekels GmbH & Co, öncü çalışmaları sayesinde, zengin bir deneyim, gelişmiş uzmanlık ve kaliteli ürün portföyü biriktirdi. Teknolojik gelişmeler ile birleştiğinde bu güç, Minebea Intec firmasını üretim proseslerinde güvenlik ve verimlilik sağlayan yenilikçi ürünlerin öncü bir tedarikçisi haline getirdi.

BAŞARI HİKAYESİNİN BAŞLANGICI

Metal dedektörün icadı, aslında bir başarı hikayesinin de başlangıcını işaret ediyor: Minebea Intec günümüzde, Aachen’da sadece metal dedektörü değil kontrol terazileri ve X-Ray kontrol sistemlerinin de üretimini gerçekleştiriyor.  70 yıl önce icat edilen endüstriyel metal dedektörlerin günümüzde gıda, ilaç, kimya başta olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde kullanımı, hem tüketiciyi ve marka imajını korumak, hem de üretim hattında bulunan pahalı makinelerin zarar görmesini önlemek amacı ile büyük önem taşımaktadır.