Akdeniz Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Doçent Doktor Songül Sever Mutlu ile Profesör Doktor Nedim Mutlu’nun 10 seneyi aşkın bir Ar-Ge ile geliştirdikleri aşırı dayanaklı bermuda çim, Treet tarafından lisanslandı. Çimin üretiminde Treet rol oynayacak.

Sera etkisi ile artan atmosfer sıcaklığının etkisi olarak görülen aşırı sıcak havaların her geçen gün fazlalaşmasıyla birlikte çok daha az su kullanımına gereksinim bırakarak yaşamını devam ettirebilecek çim türünü geliştiren Doç. Dr. S. Sever Mutlu ve Prof. Dr. N. Mutlu, az su ile yeşil alan korunumuna devam edilebileceğini belirtti.

Survivor Çim olarak da isimlendirilen bu yeni nesil dayanıklı çimlerin üretimini üstlenen Treet Buba Tarım ve Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör, Antalya’da düzenlenen imza töreninde konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Son yıllarda etkisini daha da çok hissettiren küresel ısınmanın Türkiye’yi de olumsuz yönde etkilemeye başladığını söyleyen Bilgör, daha az ve verimli su kullanımı ile daha yeşil alanlar yaratma gereksiniminde olunduğunu belirtti. Sulama maliyetlerinin yağmurların da yetersiz olduğu günümüzde oldukça artığına dikkat çeken Bilgör, özellikle çimlik alanlarda mevsime göre bir sulama periyodunda metrekareye göre 25 – 40 litre su ihtiyacı olduğunu söyledi. Bilgör son olarak, Akdeniz Bölgesi’nin tüm iklim ve toprak şartlarına uyumlu bir şekilde geliştirilen Survivor Çim’in ilk ninvejetatif yerli çim türü olma özelliğini taşıdığını da sözlerine ekledi.