DERYA KUMTEPE - SHD 200; yalnızca loop power olarak beslenen bir gösterge olmanın ötesinde, HART özellikteki saha cihazları tarafından sağlanan değişkenler için ikinci bir akım çıkışı (pasif) olanağı sağlamaktadır. Böylece dijital HART bilgileri artık ek bir analog 4…20 mA sinyal ile iletilebilmektedir. Bu ikinci akım çıkışı NAMUR NE 107’e göre saha cihazı durumunun sinyalizasyonu için LED’ler ile de gösterilmektedir. 

SHD 200 ayrıca; durum çıkışı, sistem alarmı veya limit sviç fonksiyonları için iki adet programlanabilir röleye sahiptir. SHD 200, giriş ve çıkış opsiyonları birleştirilerek temel kontrol uygulamaları için de kullanılabilir. Bunlara; fark basıncı ile akış kontrolü uygulamalarında limit sviç vana açma fonksiyonu ile statik ve fark basıncı gösterme; pH kontrolü uygulamalarında basit dozajlama yada iki sıcaklık sensörünün arasındaki fark değerler kullanılarak ısıtma ve soğutma proseslerindeki kontroller örnek olarak gösterilebilir. 

SHD 200 gösterge olarak kullanıldığında, kullanıcıya özel ölçüm sayfalarıyla 4…20 mA ve/veya HART değerlerinin uygun şekilde gösterimini sağlamaktadır. Trend grafiği ve özet sayfası da dahil olmak üzere ayrıntılı proses izleme için dört farklı değer gösterimi gerçekleştirilebilir. Dahili yada harici bir adaptör aracılığıyla SHD 200’e bağlanacak olan bir HART el tipi terminal ile saha cihazının tüm özel fonksiyonlarına tam erişim sağlanabilmektedir.