Krohne, su ve atık su sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Planning Tool online planlama aracını geliştirdi. Yazılımla ilgili bilgi veren Krohne Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Merter, “Krohne, su sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak Planning Tool yazılımını geliştirdi. Biz mühendislik altyapısıyla içme suyu dağıtım şebekesinden içme suyu artırmasına, atık su arıtma tesisinden kentler arası bölgesel nakil hatlarına kadar su ile ilgili her konuda çözüm sunuyoruz.” dedi. 

Özellikle artırma tesisleri için sunduğunuz çözümlerle önemli verimlilik değerlerine ulaşıyorsunuz. Su ve atık su endüstrisi için yeni radar seviye transmitteri ürününüzden bahsedebilir misiniz? 

Su ve atık su yatırımları büyük oranda kamunun yönlendirdiği ve planladığı bir alan olarak öne çıkıyor. Krohne temiz su ve atık su olmak üzere bu iki alan için net çözümler sunuyor. Örneğin akış seviye ve analitik ölçümlerde PH, iletkenlik, çözülmüş oksijen gibi birçok konuda ayrıntılı avantajlar sağlıyor. Ayrıca biz Krohne olarak bunları müşterilerimize birer çözüm paketi olarak sunuyoruz. 

Bu sektör için online planlama yazılımınızı yenilediniz. Yazılımdan ve kullanıcısına sağladığı avantajlardan bahsedebilir misiniz?

Krohne, su sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak Planning Tool yazılımını geliştirdi. Biz mühendislik altyapısıyla içme suyu dağıtım şebekesinden içme suyu artırmasına, atık su arıtma tesisinden kentler arası bölgesel nakil hatlarına kadar su ile ilgili her konuda çözüm sunuyoruz. Planning Tool dediğimiz online planlama aracıyla gerek müşterilerimize gerekse gelecekteki potansiyel müşterilerimize projelendirme şablon hizmeti sunuyoruz. Yani su ve atık su üzerinde çalışan bir mühendis için üzerinde çalıştığı alanların hemen hemen bütün alt başlıkları özelinde bir tablo oluşturuyoruz. Krohne’den destek alarak buradaki üretim, nakil ve iletim şemalarının nasıl olduğunu ve hangi noktada neyi ölçmek gerektiğini ve ölçülen değerin ne şekilde kontrol sistemine iletildiğini görmek mümkün. Ayrıca bu sistem, hatlar tasarlanırken hangi proses ayrıntılarına dikkat edilmesi gerektiği, mekanik tarafın nasıl olacağı, elektriksel tarafın nasıl olacağı ya da boru-tank ya da havuz içerisindeki kimyasal durumların ne olduğuyla ilgili soruların yanıtını veriyor. Biz bu konuyla ilgili çok olumlu tepkiler aldık. 2021 yılında bu sistemi biraz daha önce çıkaracak faaliyetlerde bulunmak istiyoruz.