KROHNE Academy 2019 yılı etkinliklerinde Phoenix Contact 5 farklı konu ile ziyaretçilerini karşılayacak. Etkinlikte ele alınacak marka konularını Phoenix Contact Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ayça Gül Lanacı şöyle açıklıyor: “SIL Sertifikalı DC Güç kaynağı çözümleri ve koruma sistemleri, tesislerde aşırı gerilime karşı koruma ve topraklama çözümleri, Endüstriyel Haberleşme Çözümleri, Bulut teknolojisi, Patlayıcı ve Ekstrem ortamlar için çözümler.”

Enerji yatırımlarının yeni yılda da aynı hızda süreceğini öngördüklerini ifade eden Ayça Gül Lanacı, pazarda; enerji izleme, SCADA, kablosuz haberleşme ve siber güvenlik konularında yoğun talep aldıklarını dile getiriyor. Phoenix Contact Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ayça Gül Lanacı 2019 yılında pazara dahil etmeyi planladıkları ürün gruplarını şöyle açıkladı: “Özellikle genç programcıların kolaylıkla kullanabileceği bilgisayar dilleri ile programlanabilen endüstriyel kontrol cihazı PLCnext, enerji uygulamaları için RTU çözümleri, Endüstri 4.0'a yönelik haberleşmeli ve akıllı Quint 4 kesintisiz güç kaynakları, 2000 serisi  yönetilebilir endüstriyel switchler, BTP serisi ekonomik dokunmatik paneller(HMI), Yeni dağıtım klemensleri, PRC AC Bağlantı Konnektörleri, Değişken Bağlantı Teknolojili ICS Modüler Elektronik Muhafazalar, Bluemark ID Color renkli baskı hizmeti sunan endüstriyel yazıcı, Topmark Neo yeni lazer yazıcı…” Lanacı ile 2018 ve 2019 yıllarında markanın pazara sunduğu çözüm ve ürün gruplarının detayları üzerine konuştuk. 

Yeni yılda, Türkiye endüstrisinin ajandasında yer alan yatırım konuları nelerdir? Otomasyon yatırımlarında talepler hangi ürün grupları üzerine?

Yeni yılda enerji üzerine yatırımlar devam edecek.  Bunun yanında altyapı projelerinin de hızla devam edeceğini öngörüyoruz. Pazarda Enerji izleme, SCADA, kablosuz haberleşme ve siber güvenlik  konularında talepler ile karşılaşıyoruz. Bu taleplere karşılık olarak otomasyon projelerinde yedekli çalışan kontrol sistemi çözümlerinden kablosuz sinyal iletimine kadar birçok farklı ürün grubu ile hizmet vermekteyiz. Kısacası kontrol panosu içerisinde kullanılan hemen hemen bütün ürünler ile sistem çözümü sunabiliyoruz. Ayrıca siber güvenlik konusunda da ürünlerimiz ile ihtiyaçlara cevap veriyoruz.

Phoenix Contact’ın 2018 ve 2019 yıllarında pazara sunduğu yeni çözüm ve hizmetler?

Phoenix Contact olarak Ar-ge yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bu sene de pazara birçok yeni ürün ve çözümler sunacağız: Özellikle genç programcıların kolaylıkla kullanabileceği bilgisayar dilleri ile programlanabilen endüstriyel kontrol cihazı PLCnext, enerji uygulamaları için RTU çözümleri, Endüstri 4.0'a yönelik haberleşmeli ve akıllı Quint 4 kesintisiz güç kaynakları, 2000 serisi  yönetilebilir endüstriyel switchler, BTP serisi ekonomik dokunmatik paneller(HMI), Yeni dağıtım klemensleri, PRC AC Bağlantı Konnektörleri, Değişken Bağlantı Teknolojili ICS Modüler Elektronik Muhafazalar, Bluemark ID Color renkli baskı hizmeti sunan endüstriyel yazıcı, Topmark Neo yeni lazer yazıcı  gibi.

Yeni yıl için önümüzdeki dönem stratejik planlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Altyapı ve enerji projelerinde iş geliştirmeye ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını son teknoloji ile donatılmış ürün ve çözümlerimiz ile katma değer sağlayarak pazardaki öncü konumumuzu sürdürmeyi amaçlıyoruz. 

Yeni gereklilikler, çözümler ve uygulamaları Türkiye pazarına nasıl entegre ediyorsunuz? Bu konuda ne tür bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyorsunuz?

Pazardaki ihtiyaçları her sene genişleyen ürün portföyümüz üzerinden karşılıyoruz. Mevcut yurtdışı çözümlerimizi kendi pazarımızın ihtiyaçlarına göre analiz edip en optimum çözümü sağlıyoruz. Dijitalleşen dünyanın bir gereksinimi olarak ve zamanı verimli kullanmak adına son 5 senedir online eğitimler düzenliyoruz. Phoenix Contact Türkiye sosyal medya hesaplarımızdan günlük paylaşımlar yapıyoruz. Ayrıca her ay düzenli olarak e-posta ile müşterilerimize ve partnerlerimize ürünlerimiz ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Senede 2 sayı olarak hazırlayıp müşterilerimize ulaştırdığımız UPDATE dergisinde uygulama örneklerine yer veriyoruz. Ayrıca her sene başında yenilediğimiz lokal fiyat listemiz aynı zamanda bir katalog özelliği taşımaktadır. Tabi ki dijital dünya dışında müşteri seminerlerimiz ve workshoplarımız yine devam ediyor.
Dijitalleşme, endüstri 4.0 ve siber güvenlik konularında güncel çözümleriniz ve endüstrinin talepleri neler oldu 2018 yılı ve 2019 yılında. Bu konuda gelişme gözlemleriniz nelerdir?
Bugün artık hemen hemen herkes bütün ekipmanlara cep telefonları üzerinde erişip izlemek ve kontrol etmek istiyor. Bu kapsamda IoT ürünlerimizi piyasa sunuyoruz. Bunun yanında siber güvenlik için donanım ve yazılım çözümleri sunuyoruz. Ayrıca ekipmanların birbirleriyle haberleşebilmesi için bulut çözümleri de sunmaktayız.

Bu yıl etkinlikle yer vereceğiniz konuları ve ürünlerinizin bilgilerini bizimle kısaca paylaşır mısınız?

Bu yıl düzenleyeceğimiz KROHNE Academy seminerlerinde 5 farklı konuda sunumlar yapacağız: SIL Sertifikalı DC Güç kaynağı çözümleri ve koruma sistemleri, Tesislerde aşırı gerilime karşı koruma ve topraklama çözümleri, Endüstriyel Haberleşme Çözümleri, Bulut teknolojisi, Patlayıcı ve Ekstrem ortamlar için çözümler.