KROHNE’nin her yıl sektörünün öncü firmaları olan PHOENIX CONTACT ve SAMSON ile birlikte düzenlemekte olduğu “KROHNE Academy – Proses Kontrol ve Otomasyon Etkinlikleri” bu yıl da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.  11 Nisan Adana Grand Sheraton, 16 Nisan İzmir Kaya Thermal ve 18 Nisan’da İstanbul Greenpark Pendik otellerinde gerçekleştirilen KROHNE Academy etkinliklerine; farklı sektörlerdeki endüstriyel tesisler, kamu kurumları ve mühendislik firmalarının yönetici, mühendis ve teknikerlerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.  

Her üç ilde de başarıyla gerçekleştirilen KROHNE Academy seminerleri kapsamında, her bir ilde üç ayrı salonda eş zamanlı olarak son teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı sunumlar gerçekleştirildi.  Söz konusu sunumlarda, konuların uzmanları ile farklı endüstriyel alanların yönetici ve çalışanları; proses kontrolü ve otomasyon alanındaki son teknoloji ve yenilikler ile endüstriyel standartlara ilişkin pek çok ayrıntının görüşülmesi açısından elverişli bir ortam sağlamış olması tüm taraflarca memnuniyetle karşılandı. Ayrıca seminer salonlarında gerçekleştirilen sunuların basılı olarak katılımcılara dağıtılmasının, son teknik gelişmelerin dokümantasyonun sağlanması açısında da önem taşıdığı belirtildi. 

Seminer salonlarında; KROHNE firması “Akış ölçümünde kalibrasyon, akreditasyon ve belgelendirme”, “Enerji verimliliği izleme sistemlerinde fiziksel ölçümler”, “Endüstriyel tesislerde seviye ölçüm teknolojileri”, “Çift fazlı akışlarda akış ölçüm teknikleri” ve “Su iletim hatlarında kaçak tespit sistremleri ve ölçüm sistemi modernizasyonları” konularında sunumlar gerçekleştirirken, SAMSON firması “Kontrol vanası temelleri ve seçim kriterleri”, Kontrol vanaları çeşitleri”, Yüksek basınç kontrol vanaları ve buhar şartlandırma sistemleri”, “Modüler sistemler”, “Gaz PT ölçüm sistemleri nelerdir?” konularında ve PHOENIX CONTACT firması da “SIL sertifikalı DC güç kaynağı çözümleri ve koruma sistemleri”, “Tesislerde aşırı gerilime karşı koruma ve topraklama çözümleri”, “Bulut teknolojisi”, “Patlayıcı ve ekstrem ortamlar için çözümler” ile “Endüstriyel haberleşme çözümleri” konularında sunumlar gerçekleştirdiler.
    
Dünyanın pek çok ülkesinde eş zamanlı olarak düzenlenmekte olan KROHNE Academy etkinliğinde, seminer salonlarının dışında, her üç firmanın, etkinlik ana salonlarında teknolojik çözümleri ile cihaz ve demo uygulamalarını sergilediği standlarına katılımcıların büyük ilgi gösterdiği görüldü. Ayrıca, katılımcıların kendi sahalarındaki uygulamalara ilişkin paylaştığı ayrıntılar ve soruların hem seminer salonlarında hem de firma standlarının bulunduğu etkinlik ana salonlarında konunun uzmanlarıyla görüşülmesi sayesinde gerçekleşen görüş alışverişleri, ilgili çevrelerce endüstri dünyamıza önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor. 

KROHNE Academy’nin düzenleyicileri olarak KROHNE, PHOENIX CONTACT ve SAMSON firmaları yetkilileri, yoğun katılımdan ve katılımcıların belirttiği memnuniyetten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 2012 yılından bu yana başarıyla gerçekleştirilen KROHNE Academy seminerler serisinin önümüzdeki yıllarda da farklı illerde düzenlenerek sürdürüleceğini bildirdiler.