ASTEC Endüstri tarafından geliştirilen ısı değiştiriciler; endüstriyel proseslerde farklı sıcaklıktaki akışkanlar arasındaki ısı alışverişine yardım ediyor. Kimyasal süreçlerde reaksiyon ve fiziksel işlemler farklı seviyelerde ve sürekli olarak enerji değişimini gerektirirken, kararlı çalışma için bu enerji değişiminin, soğutma veya ısıtma uygulanarak karşılanması gerekiyor. 
İşte tam bu noktada ASTEC Endüstri; ısı değiştirici ve kondenserlerin prosese ve uygulama alanına bağlı olarak bilgisayar destekli programlar yardımıyla tasarımı, boyutlandırması ve ekipmanın temel/detay projelerinin hazırlanmasını, konusunda bilgi ve deneyim sahibi kimya ve makina mühendislerince gerçekleştiriyor. 

DİREKT VE İNDİREKT TEMASLI ISI DEĞİŞTİRİCİLER

ASTEC Endüstri’nin proseslerde kullandığı, ısı değiştiriciler direkt ve indirekt temaslı olmak üzere iki temel sınıfta değerlendirilirken proses ekipmanları borulu tip eşanjörler, plakalı eşanjörler ve açık / kapalı tip kondenserler olarak üçe ayrılıyor. Günümüzün ekonomisinde rekabetçi yapı, üretim ve alt yapı şirketlerini uluslararası kalite standartlarına uygun, düşük maliyetli ve çevreye duyarlı, yüksek verimli ve entegre çalışabilen otomasyon sistemlerine dayalı, sürdürülebilir üretim yöntemlerini kullanmaya zorluyor.

ASTEC, kimya ve maden tesisleri konusunda laboratuvar deneyleri ve pilot ölçekli model deneyleri başta olmak üzere, proses tasarımlarından proje yönetimine, eğitim hizmetlerinden proses ekipmanı imal ve teminine ve hatta anahtar teslimi tesis kurmaya kadar her kapsamda hizmet veriyor.