Lonca A.Ş, Ensim Sensors olarak DX-ECAP ve DX-ECAS serisinin imalatını gerçekleştiriyor. Ex-Proof seviye sensörleri, kapasitif ölçüm prensibiyle çalışıyor. iletken olmayan sıvılarda, katı partiküllü ve toz malzemeler ile asit ve yapışkan esaslı malzemelerin seviyelerinin sürekli seviyelerinin ve anlık seviye limit noktalarının kontrolünün sağlanması amacıyla kullanılıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte iş ve işçi güvenliğindeki yasalarda değişiklikler gerçekleşiyor. Çalışma şartlarını düzenleyen bu yasalardaki zorunluluklar yanıcı ve patlayıcı ortamlarda çalışmaya uygun ürünlerin kullanılmasını bir anlamda zorunlu hale getiriyor. Lonca A.Ş, patlayıcı ortamlarda çalışmaya uygun ürünlerin üretimine başladı. Bu konuyla ilgili olarak ATEX sertifikasını aldı. DX-ECAP VE DX-ECAS serisi ürünler, markanın ATEX sertifikalı ürünleri arasında yer alıyor. Ürün ölçüm yapılan element prob üzerine gelince bir kapasite değişimi yaratıyor ve bu değişim özel imal edilmiş elektronik kartlar ile sürekli seviye ya da istenilen bir noktadaki kontak bilgisi haline getirilerek analog veya dijital çıkış olarak kullanıma veriliyor. Zorlu proses hatlarında çalışmaya uygun olarak tasarlanmıştır. Yüksek sıcaklık gerektiren ortamlarda soğutuculu modelleri mevcuttur. Çalışma aralığı ve kalibrasyonu işletme şartlarında kullanıcı tarafından yapılabilir. Yatay veya dikey olarak monte edilebilir. Yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirliği ile güvenli bir ölçüm sağlamaktadır. 

UYGULAMA ALANLARI

Ürünün kullanım alanları arasında; sıvı tanklar, petro kimya tesisleri yer alıyor. Özellikle petrokimya yan ürünlerinin bulunduğu tanklar, toz ve sıvı boya imalatçıları ve kimyasal madde üreticileri kullanılması gereken alanların başında geliyor. Diğer uygulama alanları arasında ise gemi, salamura tankları, atık su, şarap depoları, yüksek sıcaklıklı tanklar, tahıl deposu, her türlü asit ve kimyasal sıvılar bulunuyor. 

AVANTAJLARI:

•    Ürünün dizaynı yüksek sıcaklığa ve basınca dayanıklıdır.  
•    Hareketli parça bulunmaması sayesinde ürün bakıma ihtiyaç duymuyor. Hassasiyet ayarı ile birçok değişik sıvıda kullanılabilir.
•    Köpük, sıvı sıçraması gibi nedenler ölçümü etkilemiyor. 
•    Dalgalı ve çok sıçramanın olduğu ortamlarda gecikme verilebilir.
•    Tozlu ve Buharlı ortamlarda sorunsuz çalışır.
•    Sıvı Zift, Cüruf vb seviye ölçümü çok zor olan malzemelerde kullanılır.