Kimya endüstrisinde gerçekleştirilen üretimin pek çok aşamasında kullanımı olan pH analizörleri, proses doğrultusunda değişkenlik gösteren kullanım ömürleri bulunuyor. 

Bu nedenle proseslerde kullanılan pH sensörlerinin, ölçüm gerçekleştirdiği sıvının içeriğiyle bağlantılı periyodik olarak değiştirilmesi gerekiyor. 

Probların sıklıkla değişmesi, maliyet yükünün yanı sıra değişim esnasındaki zaman kaybına neden oluyor ve bu da tesislerdeki verimliliğin düşmesi anlamına geliyor.

DAHA UZUN ÖLÇÜME OLANAK SAĞLIYOR 

Foxboro pH analizörleri, içindeki Nafion bariyer teknolojisi sayesinde referans noktasını koruyarak 2-3 kata kadar daha uzun ölçüm imkanı veriyor. 

Ayrıca dayanıklı “peek” materyal gövdesi bulunan Foxboro, böylece saklama, taşınma ile prosesteki montaj esnasındaki kırılma kaynaklı sensör bozulmalarını da önlüyor.

PROB DEĞİŞİMİNİ 6 AYA ÇIKARTTI

Kimya sektöründe faaliyet gösteren bir şirket, geçmişte haftada bir değiştirdiği sensörleri, Foxboro pH analizörleri kullanmaya başladıktan sonra 3 ayda bir kez değiştirerek önemli bir maliyet avantajı elde etti.

Firma ayrıca, 1 ayda kullandığı prob sayısını da artık 1 yılda kullanıyor.

Başka bir kimya firması ise, yüksek sıcaklıktaki proseslerde kullandığı ve ani sıcaklık artışı nedeniyle devamlı arızalanan pH problarını, 140 dereceye kadar dayanıklılık gösteren Foxboro probları ile değiştirerek prob değişimini 6 aya kadar çıkarttı.

İHTİYACA UYGUN ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Schneider Electric’in Foxboro marka Proses Saha Enstrümanları’nın Türkiye yetkili distribütörlüğünü yürüten IDA Proses, müşterilerinin ihtiyacına uygun optimum çözümler sunuyor.

İDA Proses aynı zamanda montaj ve cihaz ayarları konusunda da destek veriyor. 

Verimliliğinizi artırmak ve firmanın uzman kadrosuyla tanışmak için;

https://www.idaas.com.tr/