İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimya sektöründe ihracatın artmaya devam ettiğini belirtti ve şu açıklamalarda bulundu, "Mart 2018'de,  şubat ayına göre yüzde 23,5 artışla, 1 milyar 565 milyon dolar kimya ihracatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 2018 senesinde, 3 aylık dönemde ise ihracatımız, 4 milyar 186 milyon dolara ulaşmış durumda.Bu ay Almanya, İspanya gibi en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra ABD’nin de 3’üncü sırada yer alması dikkat çekici. " ifadelerini kullandı.
Kimya ihracatında, 2018 mart ayında ilk üçte  ABD, Almanya ve İspanya yer alırken, sektörün mart ayı ihracatı 1 milyar 565 milyon dolar olarak gerçekleşti. Almanya, mart ayında en çok ihracat yapılan ülke oldu.  Sektörün ihracatında Almanya'dan sonra ilk onda yer alan diğer ülkeler ise ABD, İspanya, Hollanda, İtalya, Mısır, Irak, Cebelitarık, İsrail ve Malta  oldu. 

BİRİNCİLİĞİ KORUYAN PLASTİK VE MAMULLERİ İHRACATI 

Plastik ve mamulleri ihracatı,  kimya ihracatının itici gücü olmaya devam etmekte. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı. İlk onda yer alan sektörler ise; kauçuk eşya, kauçuk, boya, vernik, eczacılık ürünleri, sabun ve yıkama müstahzarları, uçucu yağlar, mürekkep ve müstahzarları, muhtelif kimyasal maddeler ve organik kimyasallar ile kozmetikler.