OYAK Grup şirketlerinden Akdeniz Chemson, toplamda 27 milyon dolarlık yatırımla Çin'de yeni fabrika kuruyor.

Kimya sektöründe faaliyet gösteren Akdeniz Kimya ve Chemson’u “Akdeniz Chemson” markası altında birleştirilmesinden sonra PVC stabilizatörü sektöründe dünyanın en büyüğü olma yolunda yatırımlarına devam eden firma, Rusya pazarındaki liderliğinin ardından şimdi de gözünü Çin pazarına dikti.

Bu kapsamda gerçekleştirilen yatırımın ayrıntıları da belli oldu.

ÜRETİM KAPASİTESİ 60 BİN TON OLACAK

Çin'de en yeni teknolojilerle kurulacak olan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 60 bin ton olacağı bildirildi.

Büyüyen Çin pazarındaki talebi karşılamak amacıyla yapılan yatırım, firmanın global anlamdaki pazar liderliğini güçlendirecek bir yatırım olarak da öne çıkıyor.

YATIRIM İKİ AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Büyümesini sürdüren Çin pazarındaki talebi karşılamanın yanı sıra üretim kapasitesini arttırmak ve üstün kalite odaklı hizmet sunmak adına yapılan yatırımla birlikte, Çin pazarı için üretim kapasitesini ilk aşamada yaklaşık üç kat artırılması öngörülüyor.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek yatırımın ilk aşamasında 17 milyon dolarlık yatırımla 30 bin ton üretim hedefleyen fabrika, ikinci aşamada yapılacak 10 milyon dolarlık yatırımla üretimine bir 30 bin ton daha ekleyecek. 

Güncel teknolojilerle donatılacak fabrika, altyapısı, nitelikli çalışanları ve üstün lojistik ağı ile inovasyona yönelik girişimlerde fark yaratması bekleniyor.

Ayrıca firmanın bu fabrika ile Çin'deki kalsiyum çinko stabilizatör sistemlerinin de öncüsü olacağı ifade edildi.