Schneider Electric, küçük işletmelerde enerji kullanımının izlenmesi ve gerekli durumlarda anlık uyarı verilmesi için EcoStruxure Facility Expert Small Business uygulamasını sunuyor.
Mobil cihaz üzerinden işletme içerisindeki tüm cihazların kullanım ve arıza bilgilerinin takip edilmesine olanak tanıyan bu sistem, sürdürülebilir bir iş akışıyla verimlilik, güvenlik ve kârlılık sağlıyor. 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, restoran, market, mağaza gibi küçük ölçekli ve hassas üretim dengelerine sahip işletmelerde enerjinin 7/24 yönetimi ve takibi için EcoStruxure Facility Expert Small Business uygulamasını geliştirdi. Mobil cihaz üzerinden aletlerin açılıp, kapanması, enerji kullanımının kontrol edilmesi ve arıza durumlarının anında bildirilmesini sağlayan bu uygulama işin kesintisiz akmasını sağlıyor. 

Uygulamanın temeli, işletmenin elektrik panosuna yerleştirilen Schneider Electric PowerTag(kablosuz enerji sensörü)’e dayanıyor. PowerTag; Class1 enerji ölçümü hassasiyetiyle işletmelerin enerji tüketimlerini kablosuz olarak izlenmesine imkan sağlarken tüketimlerini de daha verimli hale getirme olanağı tanıyor. Aynı zamanda arıza durumlarına anında müdahale etme fırsatı sunarak kârlılığı artırıyor.

Veri toplayıcıları, kontrol modülleri ve sıcaklık sensörlerinden oluşan bu yenilikçi dijital çözümün kurulum ve konfigürasyon işlemleri bir saatten kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Schneider Electric uygulama üzerinden sunduğu destek ve hizmetlerle bu çözümün başarısını garanti altına alıyor. 

EcoStruxure Facility Expert Small Business uygulamasının işletmelere sunduğu başlıca avantajlar ise şöyle:
•    Kritik yükleri izleme, 7/24 görünürlük
•    Ekipmanla ilgili sorunlar veya planlanmamış güç kaybı halinde gerçek zamanlı bildirim alma
•    Ekipmanın planlandığı üzere açıldığı veya kapandığı zamanlarda bildirim alma
•    Soğutucuların sıcaklığını izleme ve anormal sıcaklıklar olması halinde bildirim alma
•    Günlük sıcaklık raporunu hazırlama
•    Elektrik ekipmanını kontrol etme (tesis içi veya uzaktan)
•    Ekipmanın açılma/kapanma zamanlarını ayarlama (tesis içi veya uzaktan)
•    Kullanımı -her bir yük tipine göre- izleyerek enerji tüketimini optimize etme
•    Belli zaman dilimleri için ekipmanın enerji tüketimini izleme ve karşılaştırma