Mimsan Ar-Ge ekibi, MYKM serisi kazan teknolojileri geliştirme amacıyla iki yıldır üzerinde çalışma gerçekleştiriyor. MYKM serisi kazan, kat kaloriferli, manuel/otomatik yüklemeli MYKM serisi kazan teknolojileri, dört geçişli bafıllı-borulu tasarımı sayesinde; düşük kalorili yerli kömür, limon-ceviz-fındık kömürü, odun, pirina, pellet, fındık kabuğu, kayısı çekirdeği, kozalak, tezek gibi farklı yakıt türünü hem yüksek verimli hem de çevreci olarak yakabiliyor. 

Mimsan Ar-Ge ekibinin iki yıl süren çalışmaları sonucunda geliştirilen kat kaloriferli, dört geçişli-bafıllı ve manuel/otomatik yüklemeli MYKM serisi kazan teknolojileri yüzde 85’e varan oranlarda yüksek yanma verimi sunuyor. MYKM serisi kazanlar, elde edilen ısının tüm yüzeylere eşit miktarda dağıtıyor, maksimum ısı transferi, yakıt tasarrufu ve geniş yakıt kullanım seçeneği sunuyor. Dış hava sıcaklık sensörüyle de kalorifer suyu sıcaklığını, dış hava sıcaklık şartlarına uygun olarak ayarlayarak yakıt tüketimini azaltıyor ve yüzde 30’a varan oranda enerji sarfiyatı sağlıyor.

DAHA AZ YAKIT İLE DAHA YÜKSEK TASARRUF

Ulusal ve uluslararası normlara uygun olarak geliştirilen kompakt kazan teknolojileri ile müşterilerinin projelerine özel çözümler sunduklarını belirten Mimsan Isı Pazarlama Müdürü Abdulkadir Pilatin, tüm ısıtma sezonu boyunca daha az yakıt ile daha yüksek tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Pilatin, MYKM serisi kazanların enerji verimliliği sağladığını ve yüzde 85 oranında yüksek yanma verimi sunduğunu söyledi. Pilatin, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ürün bu özellikleri sayesinde konut, ofis ve endüstrilerdeki yakıt tüketimini ve buna bağlı olarak atmosfere salınan atık gazları düşürüyoruz. Verimli ve çevre dostu MYKM serisi kazanların tasarımıyla da fark yaratmayı hedefledik. Cihazın kompakt yapısı ile yerden tasarruf etmesini ve servis odasına kolay bir şekilde monte edilmesini sağlıyoruz. Özel duman sandığı ve geçişler arası plakalı tasarımı (bafıl) sayesinde verim artışı ve kolay temizlenebilme özelliği sunuyoruz. Geniş yakıt besleme boğazı ve haznesi ise elle yükleme ve tutuşma kolaylığı, üç ayrı kapak tasarımıyla da yakıt yükleme, kül boşaltma ve temizleme kolaylığı sağlıyoruz. Sökülüp-takılabilir ızgara ve kül boşaltma özelliğine de sahip olan MYKM serisi kazanların kilitli kapak kolu ise yanma emniyeti ve duman sızdırmazlığı açısından önem taşıyor.” 

ÜÇ AYRI TİPTE ÜRETİLİYOR

Mimsan’ın sessiz çalışma (65 dBA) ve düşük NOx (35 mg / kWh) özelliği ile ortamda maksimum konfor sağlayan MYKM serisi kazanları, 35 Kw, 52 Kw ve 45 Kw olmak üzere üç ayrı tipte üretiliyor.