Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  tarafından, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can,  " Önümüzdeki dönemleri kapsayacak olan ve 2023 ile 2030 planlamasına ait, Jeotermal enerjide,  belli bir potansiyelin bulunmakta, hedefin ise katlanmasını bekliyoruz ve 4 bin megavat civarına revize edildiğini görüyoruz." dedi.

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) tarafından düzenlenen Türkiye Jeotermal Çalıştay ve Kongresi'nin açılışında, sektörün dönüşümünde yenilenebilir enerjinin ucuzlamasına ilave, üretim santrallerindeki esneklik, yeni teknoloji ve trendlerin takibinin  öncelikle etkisi bulunduğunu anlattı. 
Oğuz Can, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlığımız olarak, jeotermal enerjinin stratejik ve önemli gelişim sürecinin devam ettirilmesi gerektiğini, bu anlamda da son derece önemli bir sektör olduğunu düşünüyoruz. Yeni sahaların ortaya konması, özellikle de yeni alanların oluşturulmasında da kendi içinde sistematik içinde yürütülmesi gerekmekte.  Aynı zamanda, enerjide emre amadenin artırılması gerekiyor, jeotermal santrallerin çalışmasına bakıldığında bir çok bakımdan, gelişim alanı olduğunu görmekteyiz."