Üretimlerine yer karosu imalatı ile başlayıp; duvar, bordür-dekor imalatı ile ürün gamını genişleten Etili Seramik, fabrikasına yaptığı ısı geri dönüşüm sistemi yatırımı ile ihtiyaç olan bölgelere (kurutmalar, sprey drayer) bu ısıyı göndererek önemli bir ölçüde tasarruf sağlıyor.  Etili Seramik Üretim Müdürü Nazım Savaş, elektrik motorlarına inverter takarak yine önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını paylaşıyor. 

Etili Seramik, Çanakkale’nin Etili köyünde 2006 yılında kuruldu ve 2007 yılında yer karosu imalatı ile üretime başladı. Firma, kısa sürede duvar, bordür-dekor imalatını da üretime alarak hızlı bir gelişim gösterdi. Granit fabrikasını da devreye alan Etili Seramik, büyümeye ve istihdamını artırmaya devam ediyor. Etili Seramik Üretim Müdürü Nazım Savaş ile depolama süreçlerini nasıl yönettiklerini, yaptıkları yatırımların bu süreçlere sağladığı katkıları konuştuk. 

Okuyucularımız için kısaca firmanızın yapılanmasını anlatabilir misiniz? 

2006 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde kurulan Etili Seramik, 2007 yılı Temmuz ayında üretime başladı. Önce yer karosu imalatı ile üretime başlayan fabrikamız, daha sonra duvar karosu ve bordür-dekor imalatını da üretimine ekledi. 105 bin metrekare alanın üzerinde bulunan fabrikamızın 16 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. Üretim kapasitemiz şu an itibarıyla yıllık 4.200.000 metrekaredir. Fabrikamızda yaklaşık 235 personel görev alıyor. Fabrikamıza, granit fabrikası da ekledik, büyümeye ve çalışan personelimizi arttırmaya devam ediyoruz.

Fabrikanızda ne tür fiziksel özelliklere sahip bir depoya sahipsiniz? Depo yatırımlarında ne tür kriterlere öncelik verdiniz? 

 Fabrikamızda 3 çeşit depomuz var diyebiliriz. Bunlar;

- Üzeri açık, hava şartlarının olumsuzluğundan etkilenmeyen ürünlerimizin saklandığı depo
- Üzeri kapalı, hava şartlarından etkilenen malzemelerimizin bulunduğu depo
- Yedek parçaların konulduğu depo 

Depo yatırımlarında öncelikle, bize hizmet edecek, ihtiyaçlarımızı mümkün mertebe karşılayabilecek bir alan olması üzerinde durduk. Bunun için sahanın genişliği, zeminin uygunluğu ve bu sahada yükleme yapılabilir olması bizler için olmazsa olmazlarımızdı.

Yatırımın, fabrikanızda iç lojistik süreçlerine ne gibi katkılar ve avantajlar sağladığını anlatır mısınız?   

Yapmış olduğumuz yatırımların bize geri dönüşleri hemen oldu diyebiliriz. Sahayı daha verimli kullanma adına yapılan zemin düzenleme, sahayı genişletme çalışmaları ile stoklama ve sevkiyatı daha sistemli ve hızlı yapar olduk. Ürün ve ebat çeşitliliğine göre depolama da oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmiş olduk. Yedek parçalarımızın bulunduğu depomuzda ürünleri çeşidine ve kullanıldığı alanlara göre ayırarak stokluyoruz. Böylelikle hem kullanım takibi, hem de zamanında sipariş olayını hallediyor ve bunlardan oluşabilecek sıkıntının önüne geçmiş oluyoruz.

Depo dışında iç lojistik süreçleri için ne tür ekipmanlardan ve çözümlerden yararlanıyorsunuz? Size ne tür avantajlar sağlıyor? 

Fabrikamız bölümlerinde bulunan manuel ve elektrikli küçük forkliftler ile yapılan paletler küçük kontrol depolarına bırakılır. Burada kontrolü yapılan ürünler, forkliftler ile depoda stok alanlarına yerleştirilir. Depo birimi ile sevkiyat biriminin birlikte kullandıkları programlar sayesinde depodaki ürünlerin girdi ve çıktısı günlük olarak kontrol edilir.

Firmanız ülkemize alanında ne gibi ilkleri kazandırdı? Hangi başarılara imza attı?

Etili Seramik fabrikalarının yurt içinde pek çok bölgede bayisi bulunuyor. Diğer yandan ihracatta da İngiltere, Belçika, Yunanistan, Bulgaristan, Japonya, Hollanda, Almanya, Makedonya, Kıbrıs ve bazı Afrika ülkelerine ürünlerimiz ulaşıyor. Genel anlamda bütün sektörlerde olduğu gibi seramik sektörünün de içinde bulunan Çin ve Hindistan’a rağmen bu ülkelere ihracat yapmak önemli bir başarı diye düşünüyoruz. Bunun yanında 2007 yılında yer karosu imalatı ile üretime başlayan fabrikamızın duvar ve bordür-dekor imalatını üretimine eklemesinin yanı sıra, yıl içerisinde granit fabrikasını da üretime alacak olması ve isminden söz ettirmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı.

Enerji verimliliği odaklı üretim çerçevesinde ne tür sistemlerden yararlanıyorsunuz? Ne tür metodlar uyguluyorsunuz?

Isı geri dönüşüm sistemi sayesinde, ihtiyaç olan bölgelere (kurutmalar, sprey drayer) bu ısıyı göndererek önemli bir ölçüde tasarruf ediyoruz. Ayrıca elektrik motorlarına inverter takarak buradan da önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz.