Son derece kararlı analog çıkıșı, yüksek çözünürlüğü ve çevre gürültülerine karşı bağışıklığı nedeniyle TX13 Transmitter, her türlü endüstriyel tartım ve kuvvet ölçme uygulamalarında güvenilirlikle kullanılabiliyor. Baykon’un piyasaya sürdüğü TX13 Transmitter, analog çıkışının yanı sıra RS232C ağırlık bilgi çıkışı sayesinde de ağırlık bilgisinin ikinci bir sisteme bağlantı imkânını sağlıyor.

Ürün, hassas analog devreleri ve mikro kontrolör tabanlı yapısı ile klasik analog transmitterler deki uzun zaman sıfır kazanç ve kayma problemlerini de yok ediyor. Ürünün analog çıkışı 0-20 mA, 4-20 mA, 0-10 V ya da 0-5 V olarak ayarlanabilir. Ayrıca,  TX13 MB ilave olarak -10 / +10 V analog çıkış için de programlanabilir.Bunun yanı sıra tüm TX13’ler, PLC ya da PC tarafında kalibrasyon yapılabilmesi ve bu durumda cihaz değişimlerinin ayar gerektirmemesi için üretimde uyumlu hale getiriliyor.


Saniyede 800’e kadar çevrim hızı, ayarlanabilir filtre ile kararlı çıkış, kuvvet ölçümleri için çift yönlü yük hücre sinyal giriş ve analog çıkış gibi özellikleri olan TX13 Transmitter ayrıca, kullanıcılarına 16 000 000 adım iç çözünürlük ve 60 000 adım analog çıkış çözünürlüğü de sunuyor. Yaygın olarak tank ve silo tartımı, çekme ve basma testlerinde kullanılan TX13 Transmitter, kuvvet ve gerilme ölçümleri, proses kontrol uygulamaları ve dozajlama sistemlerinde kullanılıyor.