Günümüzde üretim prosesleri her geçen gün daha da gelişerek karmaşık bir hal alıyor. Bu değişimin bir sonucu olarak her endüstri için farklı üretim prosesleri, farklı ortam koşulları ve farklı zorluklar ortaya çıkıyor. Bundan dolayı her üretim prosesi kendine uygun cihazlara gereksinim duyuyor.

VEGA; kimya, petrokimya, gıda ve ilaç endüstrisinde, su ve atık su tesislerinde, çevre ve geri dönüşüm projelerinde, enerji üretiminde, madencilik ve sondajlamada, gemi ve uçak imalatında ve daha birçok proses endüstrisinde zorlu uygulamalar için çözüm üretiyor.

Firma sektördeki farklı üretim proseslerinde yaşanan zorluklara karşı sunduğu çözüm önerileri, 1.400’den fazla çalışanı ve 50 yılı aşkın tecrübesiyle her üretim prosesine özgün ürünler üreterek sektörde öncü firma olmaya devam ediyor.

VEGA Saha Satış Müdürü Can Ateş, ilaç sektöründeki karıştırma proseslerinde seviye, basınç ve sınır seviyeleri ile depolama tanklarında seviye ve sınır seviyelerinin ölçümünde hassas ve güvenilir çözümleriyle öne çıktıklarını paylaştı.


KARIŞTIRMA PROSESLERİNDE SEVİYE, BASINÇ VE SINIR SEVİYE ÖLÇÜMÜ

İlaç endüstrisinde üretimin kalbini reaktörler oluşturur. Birbirinden çeşitli temel ürün çözücülerle karıştırılır ve bu çözeltiye ısı verilerek tepkime oluşması sağlanır. Bu süreçte basınç, sıcaklık ve ürün kıvamı sürekli olarak değişebilir. Ürünün homojen olması için ürün sürekli olarak bir karıştırıcı ile karıştırılır. Bunun sonucunda yüzey hareket halinde kalır ve köpüklenme de şiddetlenir. Güvenli bir prosesin sağlanabilmesi için tepkime haznesindeki dolum seviyesinin sürekli olarak takip edilmesi gerekir.

Dolum seviyesinin sürekli ölçümü sırasında karıştırıcıdan kaynaklı oluşabilecek darbeleri önlemek için en uygun yöntem temassız bir ölçüm cihazı seçimidir. Ayrıca karıştırıcının oluşturduğu köpüklenmeden de etkilenmeyen bir çözüm yolu tercih edilmelidir.

VEGA’nın sunduğu 80 GHZ Radar teknoloji ile bu zorlukları aşmak mümkün ve gayet basittir. Sıvılar için karıştırma proseslerinde doğru tercih VegaPuls serisidir. VegaPuls serisi cihazlarımız  değişken ortam sıcaklıklarından , karıştırıcı kaynaklı dalgalanmalardan ve köpüklenmelerden etkilenmez. 80 GHZ Radar teknolojisi sayesinde karıştırıcılardan bağımsız bir şekilde iyi odaklanma ve güvenilir ölçüm sağlar.

İlaç endüstrisinde kullanılan dozajlama sistemlerinde ihtiyaç duyulan başka bir çözüm önerisi de basınç ölçümüdür. Bu sistemlerde doğru basınç ölçümü için tercih edilmesi gereken cihaz Smart tip basınç transmitterleridir. Smart tip basınç transmitterlerinde genelde metalik diyafram tercih edilmektedir ancak metalik diyaframlı basınç transmitterlerinde  yaşanan en büyük problem aşındırıcı kimyasallar veya agresif sıvılardan kaynaklı aşınmalardır.

Bu aşınmalar zamanla stabil basınç ölçümünü etkileyerek güvenilir bir ölçüme engel olur ve cihazın değişmesi gerekir. Yaşanan bu problemin çözümü ise gayet basittir: VEGA’nın sunmuş olduğu güvenilir yeni nesil seramik ölçüm diyaframı.

VEGA’nın CERTEC® ölçüm hücresinin dengeleme kabiliyeti bu noktada güvenilir bir çözümdür çünkü aşınmalardan ve temizlik sebebiyle oluşabilecek darbelerden etkilenmez. Bunlara ek olarak, membranın arkasında yer alan bir sıcaklık sensörü en küçük sıcaklık dalgalanmasını dahi anında tespit eder ve bu şekilde termal şoka dayanan sorunlar ortadan kalkar.

DEPOLAMA TANKLARINDA SEVİYE VE SINIR SEVİYE ÖLÇÜMÜ

İlaç endüstrisinde üretimden önce kullanılacak hammaddenin hazır bulunması üretimin sürekliliği için önemli bir etkendir. Üretim sürekliliğinin etkilenmemesi için hammadde depolama tankları kullanılmaktadır. Hammadde depolama tanklarında sürekli seviye ölçümü üretimde kritik bir role sahiptir çünkü insan hatasından kaynaklı yanlış hesaplama veya varsayımsal yaklaşımlardan kaynaklanabilecek yanlışlar üretimin bir sonraki hammadde sevkiyatına kadar sekteye uğramasına sebep olur.

Firmanın hammadde depolama tankları, sürekli seviye ölçümü için geniş ürün gamına sahiptir.

VEGA; temassız ölçüm özelliğine sahip VegaPuls serisi, basınç ölçümünde VegaBar serisi ve kılavuzlu seviye ölçümü özelliğine sahip VegaFlex serisi ile çözüm sunmaktadır.

VegaFlex serisi VEGA’nın RADAR teknolojisi ile ölçüm yapmaktadır. Sektörde öncü olan VegaFlex serisinin en büyük avantajı, (-195℃) ¬- (+450℃) sıcaklık aralığında çalışabilmesi ve 400 bar’a kadar olan ortamlarda ölçüm yapabilmesidir. Kompakt yapısı sayesinde kolay monte edilebilen VegaFlex serisi, hammadde depolama tanklarında bulunan buhardan ve köpükten etkilenmeden ölçüm yapılabilmesine olanak sağlar.

Hammadde depolama tanklarında yaşanan bir diğer problem ise taşmalardır. Bu taşmalardan dolayı hammadde kullanılamaz hale gelir, depolama tanklarında aşırı hammadde dolumundan kaynaklı çatlamalar oluşur ve ayrıca bu taşmalar doldurma sistemlerine zarar verebilir. Aşırı hammadde dolumundan kaynaklı yaşanabilecek bu problemler maddi kayıplara ve üretimin sekteye uğramasına sebebiyet verir. Yaşanan bu taşmaları önlemek için sürekli seviye ölçümü ve sınır seviye ölçümü yapılmalıdır.

Vegapoint serisi ile sınır seviye ölçümü çok kolaydır. Vegapoint serisi, sıvıların ve katı partiküllerin yapışma problemine bakılmaksızın her çeşit sıvı ve katıda kullanılabilir.  Cihaz, hazneler içinde dolu veya boş mesajı için, güvenilir aşırı dolum emniyeti veya kuru çalışma ya da pompa emniyeti olarak kullanılabilir. Taşmalardan kaynaklı maddi kayıpları engellemek ve düşük maliyetli, bakım gerektirmeyen bir çözüm için Vegapoint doğru bir tercihtir. Ayrıca Vegapoint serisinin sensör yapısı sayesinde hammaddeye minimum temas ile ölçüm yapmaya olanak sağlar. 

HER ZAMAN MÜŞTERİLERİNİN YANINDA

Sektöre yön veren teknoloji çözümleriyle hizmet veren VEGA Türkiye doğru ürün seçimi için saha ekibiyle, devreye alma ve sorun çözmek için teknik destek ekibiyle birlikte müşterinin yanında yer alıyor.

Firmanın teknik servisi, müşterilerinin zamandan ve maliyetten tasarruf etmesine yardımcı oluyor.