Patlama Korunma ve Patlama Engelleyici çözümler konusunda Türkiye’de gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuğumuz IEP Technologies Genel Müdürü Emre Ergun, 2021 iş gündemi hakkında bilgiler verdi. Ergun, “2021 yılı içinde hedefimiz Türkiye ve komşu ülkelerdeki uygulamalarımızı giderek arttırarak pazar liderliğine geçmektir. Bir aracı olmadan, direk olarak müşterilerle yakın iletişimimiz, sektör bilgimiz, proses bilgimiz ve global ağımız sayesinde bu konuda daha aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle marka bilinirliğini arttırmak ve Türkiye’deki işletmeler için, patlama riskleri ve korunma teknikleri üzerine sektörel eğitim programlarımızı arttırarak devam edeceğiz.” dedi. 

IEP Technologies Mühendislik ve Danışmanlık firması olarak sunduğunuz çözümlerden bahsedebilir misiniz? Ağırlıklı olarak hangi sektörlere odaklanıyorsunuz? 

IEP Technologies olarak bizler Patlama Korunma ve Patlama Engelleyici çözümler üreten global bir firmayız. Patlama korunma ürünlerimiz, ekipmanlarda olası bir patlamanın etkilerini azaltan ve yayılma riskini indirgeyen ürünlerdir. Bunlar; patlama tahliye kapakları, alevsiz patlama kapakları, patlama söndürme sistemleri ve patlamaların yayılmasını engelleyen aktif ve pasif patlama izolasyon sistemleri olarak özetleyebiliriz. Patlama engelleyici sistemlerimiz ise, içinde patlama riski taşıyan ekipmanlara, bağlantılı boru ve şutlardan kaçabilecek içten yanan parçacıklar, sıcak parçalar, kıvılcımlar, alev tarzı alev kaynaklarını algılayıp, ekipmana girmeden söndüren veya yönlendiren otomatik sistemler olarak özetleyebiliriz. Bunlara örnek olarak Kııvlcım Algılama ve Söndürme Sistemleri, kıvılcım algılama sistemlerini verebiliriz. Tabiki bu tarz sistemlerin tasarımı, uygulaması ve kurulum sonrası kontrolleri uzmanlık gerektirmektedir. Bu konuda mühendislik hizmetlerinide Türkiye ofisimizden sunmaktayız.

IEP Technologies, patlama korunma ve engelleme sistemlerinin tamamını kendi bünyesinde üretebilen tek global şirketdir. Aynı zamanda, konusunda Türkiye’de kendine ait direk ofisi bulunan tek global şirket olduğu için, tüm sistemlerimiz direk olarak IEP Technologies güvencesinde ve sorumluluğunda sağlayabilmekteyiz.

2020 yıl sonu hedefleriniz nelerdir? 2021 yılı iş gündeminizi bizimle paylaşabilir misiniz? 

2021 yılı içinde hedefimiz Türkiye ve komşu ülkelerdeki uygulamalarımızı giderek arttırarak, pazar liderliğine geçmektir. Bir aracı olmadan, direk olarak müşterilerle yakın iletişimimiz, sektör bilgimiz, proses bilgimiz ve global ağımız sayesinde bu konuda daha aktik bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle marka bilinirliğini arttırmak ve Türkiye’deki işletmeler için, patlama riskleri ve korunma teknikleri üzerine sektörel eğitim programlarımızı arttırarak devam edeceğiz. Türkiye’de İSG6331 No’lu kanun, patlama korunma, engelleme konularında işletmelere bazı kanuni yükümlülükler getirmektedir. IEP Technologies olarak bizim en önemli misyonumuz, işletmelerin bu konulardaki ihtiyaçlarını tek noktadan ve direk olarak sağlayabilmektir. Bizim ürünlerimizi kullanan tesisler, uzunca bir süre bu sistemleri kullanacakları için, bizler bu yolculuğun her aşamasında; doğru ihtiyaçların belirlenmesinden, kurulu sistemlerin düzenli bakımlarına ve çalışanlarının konu üzerine düzenli eğitimine kadar, onların yanlarında bir partner olarak bulunacağız.