Honeywell’in Türkiye’deki kağıt grubu organizasyonu, deneyimli yerel kadrosu ile Türkiye ve Orta Doğu ülkelerindeki kağıt, plastik film, alüminyum, kauçuk, dokusuz kumaş (nonwoven), lityum-iyon pil gibi endüstrilere kurulum, servis ve satış konularında 1995 yılından beri İzmir merkezli olarak hizmet veriyor. Honeywell Türkiye, kağıt ve benzeri endüstrilerde bulunan 100’ü aşkın kurulu sistemi ile, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Orta Doğu’da da pazar liderliğini sürdürüyor. 

Honeywell farklı endüstriler ile uzay ve havacılık sektöründen elde ettiği deneyimleri kağıt sektöründe de kullanıyor. Honeywell’in kağıt ve benzeri endüstrilerdeki fabrikalara yönelik çözümlerini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

-    Kalite kontrol sistemleri (QCS) 
-    Kağıt ve plastik film makinalarına yönelik enine kontrol sistemleri (CD Control)
-    Dağıtılmış kontrol sistemleri (DCS)
-    Yüksek hızlı kameralarla kopma izleme sistemleri (WMS)
-    Tüm kağıt yüzeyini tarayarak kalite hatalarını tespit eden kamera sistemleri (WIS)
-    Kağıt fabrikaları için üretim yönetimi ve iş optimizasyonu çözümleri 
-    Proses izleme ve güvenlik amaçlı kamera sistemleri 
-    Yangın sistemleri
-    Güvenli giriş sistemleri
-    Veri toplama sistemleri
-    Saha cihazları 
-    Bina kontrol sistemleri – HVAC ve entegre otomasyon sistemleri


HONEYWELL’IN KAĞIT ENDÜSTRISINE ÖZEL BULUT ÇÖZÜMÜ: QCS 4.0

Kağıt fabrikasının işletilmesi, kolay bir iş değil ve gün geçtikçe de kolaylaşmıyor. Günümüzün yüksek rekabetçi ortamında, kağıt üreticileri yüksek kalite ve verimlilik yanında düşük maliyetle de üretim yapmak zorundalar. Yükselen enerji ve hammadde maliyetleri, üretim ve kalite sorunları, sürekli baş edilmesi gereken konular arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kalite ve proses sorunlarının hızla fark edilmesi, kök nedenlerin bulunarak en kısa zamanda çözülmesi, verimliliğe etki eden faktörler arasında öne çıkmaktadır. 
Honeywell, kağıt üreticilerinin temel makine işletim parametrelerini sürekli olarak izlemesine ve optimizasyonuna yardımcı olan bir çözüm sunuyor. QCS 4.0, kontrol ve proses performansı ile ölçüm ve kontrol sisteminin sağlığını izlemek için geliştirilmiş özel amaçlı bir bulut çözümüdür. Sürekli veri toplama ve verilerin 7/24 analiz edilmesiyle, kağıt makinası kalite ve kontrol performansı sürekli izlenir, bulunan sorunlar kullanıcılara gerçek zamanlıya yakın olarak iletilir. Kritik proses ve kalite verileri güvenli bir bağlantıyla buluta aktarılır ve veriler analitik yöntemler ve hata tespit algoritmaları ile analiz edilir. 
Elde edilen sonuçlarla, temel performans parametrelerinin bulunduğu makine performansının izlenmesini sağlayan sayfalar oluşturulur. Yetki verilen kullanıcılar, sürekli güncellenen bu sayfalara akıllı telefon, tablet veya bir internet tarayıcısıyla internetin olduğu herhangi bir yerden, istedikleri her zaman rahatlıkla ulaşabilirler.  Kullanıcılar, fabrikalarındaki sisteme bağlı tüm kağıt makinalarına ulaşabilir ve makinalar arasında performans karşılaştırması yapabilirler.  Verilerin analizi sonucunda üretilen uyarı ve düzeltici eylem önerilerini içeren SMS ve e-posta mesajları kullanıcılara yetki ve görevlerine uygun olarak yollanır. Bu gerçeğe yakın zamanlı uyarı mesajları yardımıyla, sahadaki çalışanlar sorunların çözülmesine yönelik yapılması gerekenler için yönlendirilir. Gerektiğinde Honeywell uzmanları uzaktan bağlanıp iyileştirmeleri yönlendirerek, performans analizinin ve optimizasyon döngüsünün tamamlanmasını sağlayıp, makinanın yüksek verimlilik ve kaliteye ulaşmasına yardımcı olur.  
QCS 4.0, örneğin, kalite konusunda etkili rol oynayan makine enine ve makine boyuna kontrolleri gelişmiş analitik yöntemlerle sürekli olarak izleyerek, optimum kontrol performansında çalışıp çalışmadıklarını gözler. Veri analizi sonucu saptanan kontrol performans sorunları gerçek zamana yakın olarak fabrikanın ilgili birimlerine, sorunun çözüm önerileriyle birlikte bildirilir. Böylece verimlilik ve kalite performansındaki düşüşe neden olabilen sorunlar ve düzeltilmesi, yeniden ayarlanması gereken noktalar hızlıca tespit edilmiş olur. Tespit edilen noktalara yapılan düzeltici çalışmalarla da sorun giderilir. 
Giderek artan sayıda kağıt üreticisi, bulut teknolojilerinin sağladığı sürekli veri toplama, 7/24 analiz ve uzaktan uzman rehberliğindeki proaktif ayarlama ve optimizasyon sayesinde QCS’lerine değer katmakta ve verimliliklerini artırmaktadırlar. Performansa dayalı bu yeni yaklaşım ayrıca fabrika kontrol mühendislerinin ve bakım personelinin becerilerini, önemli ve anlamlı verilere erişimlerini sağlayarak artırır. QCS 4.0’ın kalite ve kontrol performansını takibi ve optimizasyonla ilgili çabaların artması, kağıt makinelerinin daha kaliteli ve daha verimli çalıştırılarak yüksek performans sınırlarını zorlamalarını sağlamakta, kalite, üretim ve verimlilik artışı sağlamaktadır.
Sonuç olarak, bir kağıt makinasının performans düşüklüğü günler, haftalar ve hatta aylarca fark edilmeyebilir. QCS 4.0, büyük miktardaki veriyi otomatik olarak toplayıp analiz ederek, yaklaşan kontrol ve kalite sorunlarını gösteren eğilimlerin hızlı bir şekilde bulunmasını sağlar. Sorunun fabrika içinde çözülememesi durumunda ise Honeywell kontrol ve servis uzmanları uzak bağlantılarla, kaliteyi ve üretkenliği engelleyen sorunları giderme konusunda saha personeline yardımcı olur. 
Honeywell’in yenilikçi QCS 4.0 çözümü, kağıt fabrikalarının kalite ve kontrol sorunlarının hızlıca bulunması ve çözülmesine, üretimin artırılmasına, kalitenin iyileştirilmesine, ıskartanın azaltılmasına; kısaca fabrikaların bugün ve gelecekte kağıt sektöründe başarılı olmaları için gereken rekabet avantajını elde etmelerine olanak sağlamaktadır.