İçmesuyu ve Atıksu Sempozyumu’nda ABB’nin su pazarı için üretmiş olduğu ACQ580 serisi sürücüleri ve su sektörüne özel çözümleri hakkında Devlet Su İşleri, İller Bankası ve Yerel Yönetimlerimizin ilgililerini bilgilendirme amacıyla yer aldıklarını belirten Karaoğlu ile etkinlikte bir söyleşi gerçekleştirme imkanı bulduk. 

Etkinlikte bölümünüzün tanıttığı çözümler nelerdir?

İçmesuyu ve Atıksu Sempozyumu’nda ABB’nin su pazarı için üretmiş olduğu ACQ580 serisi sürücüleri ve su sektörüne özel çözümleri hakkında Devlet Su İşleri, İller Bankası ve Yerel Yönetimlerimizin ilgililerini bilgilendirme amacıyla burada bulunmaktayız. Su ve atıksu uygulamalarını gerçekleştirirken aynı zamanda kurum ve kuruluşların çevre hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. ACQ580 serisi sürücülerimiz dahili enerji verimliliği uygulamaları ile çevre üzerindeki baskıyı azaltmak için pompa proseslerini analiz ve optimize ederek çevre hedeflerinize ulaşmaya yardımcı olmaktadır. ACQ580 serisi sürücülerimiz IP55’e kadar olan koruma sınıflarına, 0,75kW’dan 500kW güç aralığına ayrıca tüm sistemlere entegre edilebilen geniş haberleşme opsiyonlarına bağlanma kabiliyetleriyle de proseslere tam uyum içerisinde çalışmaktadır.

ABB, güvenilir bir global iş ortağı olarak pompa çözümlerinizin yaşam döngüsünü garanti altına almaktadır, geniş su sektörü ürün yelpazemiz ve çözümlerimiz her an en iyi akış’ı elde etmek adına işletmelerle tam uyum içerisinde çalışmaktadır. ACQ580 serisi sürücülerimiz sizinle aynı dili konuşarak montaj, devreye alma ve kullanım kolaylığı sağlar, uzaktan erişim ve izleme çözümleriyle İnsanla tam uyumlu çalışır. Özetle ACQ580 serisi sürücülerimiz Çevreye, Proseslere, İşletmelere ve İnsanlara tam uyumlu olarak dizayn edilmiştir.

ABB’nin birçok bölümü su atık su sektörüne özel çözümleriyle etkinlikte yer alıyor. Türkiye pazarı için markanın hedefleri nelerdir?

ABB, Türkiye’de tüm bölümleri ile su sektörüne odaklı servis ve satış ağına sahip bir iş ortağıdır. Sürücüler iş birimi olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa’da servis ve satış mühendislerimizle diğer birçok bölgede yetkili servis partnerlerimizle Türkiye’nin en yaygın satış ve servis ağına sahibiz. ABB tüm bu iş gücü ve yetkinlikleriyle su ve atık su market trendlerini yakından takip ederek sektörde liderliğini sürdürme hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir. Sürücüler bölümü olarak tüm kurumların, belediyelerin, özel sektörün süreçlerine fayda sağlama hedefiyle ücretsiz eğitimler veriyoruz, bahsi geçen tüm verimlilik konularında, proseslerin süreçlerini iyileştirmek için talepte bulunan tüm Belediyelerimizle bir arada olmaya devem ederek pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.

ABB’nin sürücü çözümlerinin ve ürünlerini tercih eden kurumlar ve projeler nelerdir? 

Türkiye’de; DSİ’de, İller Bankası’nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Kredileri ile gerçekleştirdiği birçok projede, Fabrikaların, Organize Sanayi bölgelerinin arıtma tesislerinde yüksek oranda ürünlerimiz kullanılmaktadır. Referans olarak en son partnerimiz ile birlikte gerçekleştirilen  İSKİ’nin Ataköy İleri Biyolojik Arıtma 2.Kademe İnşaatın’dan bahsedebiliriz, günlük 240 bin metreküp kapasiteli bu tesis yaklaşık 1.100.000 kişiye hizmet verecektir. ABB’nin Türkiye’de birçok belediyede yüzlerce referansı bulunmaktadır ve her geçen gün yenileri eklenmektedir. 

ABB global bir iş ortağı olarak, proseste elektriğin üretiminden dağıtımına neredeyse tüm komponentleri üretebilen nadir firmalardan biridir. İş ortaklarımıza anahtar teslim çözümler sunmamız bizleri daima tercih sebebi yapmaktadır. ABB Elektrik yaklaşık 1600 çalışanı, 7 Fabrika, 6 Servis Merkezi ile 1965’den bu güne yenilikçi çözümleriyle hizmet vermeye devam etmektedir.