Krohne Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Merter’in düzenlediği bu ürün makalesinde Bluetooth ve NFC teknolojisine sahip sıcaklık ölçüm transmitterinin üstün özelliklerinin detaylarını bulacaksınız. 

Transmitterin önemli özelliklerinden ilk göze çarpanlar;  Krohne, RTD ve termokupl (TC) sıcaklık elemanları için bir universal programlanabilen 2-telli sıcaklık transmitteri OPTITEMP TT 53’ü sunuyor. OPTITEMP TT 53; kimya, petrol & gaz ve enerji endüstrilerine yönelik olarak  tasarladı. OPTITEMP TT 53 HART 7 iletişim protokolü ve NAMUR NE 107 tanımlama özelliklerine ek olarak Ex onaylarına da sahip. 

Kompakt tasarıma sahip olan (C) ve raylı (R) versiyonları da bulunan transmitter, PC yada HART el terminali üzerinden veya iOS ve Android cihazlar için “OPTITEMP Connect Mobil” uygulaması aracılığıyla kablosuz olarak programlanabilmeye olanak sunuyor. Bu uygulama, transmitterin dahili NFC (Near Field Communication) özelliği ile veya opsiyonel olarak sunulan küçük bir Bluetooth modem  OPTITEMP TT-CON BT konfigürasyon kiti üzerinden iletişim kurabiliyor. Mobil cihazlar aracılığıyla, kullanıcı transmitteri programlayabiliyor, yapılandırabiliyor ve ölçümleri izleyebiliyor. 4-20 mA çıkışı ayarlarının, çıkış sinyali simülasyonun, gerçek besleme voltajının görüntülenmesinin, çalışma süresi gösteriminin, geçmişe dönük proses/ortam sıcaklıklarının dökümünün tüm ayar ve yapılandırmaları doğrudan mobil cihaz üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda bunlar  HART 7 veri iletişimi yoluyla ve PCS için de kullanılabilir hale getirilebiliyor. 

OPTITEMP TT 53’ün sağlam tasarımı, zorlu çevresel koşullarda dahi güvenilir çalışma olanağı sağlıyor: 10 g’ye kadar titreşim direnci gösteren, hızlı tepki süresi veren ve yüksek hassasiyete sahip ürün (spanın ±%0,08’I; maks. ±0,08K) çok uzun süreli bir kararlılık (Yıllık maks. sapma span’ın ±%0,02)  ile sonuçlanıyor. Transmitter ayrıca ATEX ve IECEx onaylarına sahip olduğu için tehlikeli sahalarda kullanım için de uygun hale geliyor. OPTITEMP TT 53; cihaz hatası, sensor arıza bildirimi ve kablolama durumu gibi NAMUR NE 107’ye göre genişletilmiş tanımlama bilgileri sunuyor.  Ayrıca, NAMUR tavsiyeleri NE21, 43 ve 53 ile de uyumlu.