Gücüm Pompa Makina tarafından imal edilen yağ çevrimli vakum üniteleri, tamamen yağ çevrimi ile çalışması sayesinde 10mbar mutlak basınca kadar yüksek performanslı çalışıyor.

Pek çok endüstriyel uygulamada kullanılan söz konusu vakum üniteleri, geleneksel yöntemlerde olduğu gibi su kullanılmadığı için su sarfiyatı ve kireç oluşması gibi sorunları bertaraf ediyor.

Yüksek oda sıcaklığı ve emilen yüksek sıcaklıktaki gazlar için dahi yüksek vakum seviyesinde çalışan ünitelerin ayrıca, sessiz çalışma özelliği de bulunuyor.

Yağ çevrimi ile çalıştığı için pompanın iç parçaları en iyi şekilde yağlanıyor ve aşınmalara karşı uzun ömür sağlıyor.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIYOR?

Kuru ve ıslak buhar içeren gazların tahliyesinde kullanılan üniteler, 10 ile bin 13 mbar arasında mutlak basınç talep edilen bütün alanlarda kullanılabiliyor.

Üniteler endüstride; tuğla ve kiremit ile makarna fabrikalarında ekstruderdeki havanın alınmasında, deri sanayinde derinin vakum kurutulmasında, kimya ve ilaç tesislerinde destilasyon ve kristalizasyon uygulamalarında, orman endüstrisinde emprenye ve kurutma işlemlerinde kullanılıyor.

60 ÇEŞİT POMPA ÜRETİMİ YAPIYOR

Pompa tamiratı yapan bir atölye olarak İstanbul Hasköy’de 1970 yılında kurulan firma, günümüzde kendi markasıyla monoblok vakum pompalarından iki kademeli vakum pompalarına, tek kademeli vakum pompalarından paletli vakum pompaları ve vakum ünitelerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda komple vakum ünitelerinin üretimini de gerçekleştiren firma, 5-3.600 metreküp/h kapasite aralığında ve 60 çeşit pompa üretimi yapıyor.