Üretimini gerçekleştirdiği vakum pompaları konusunda sektörün önde gelen firmalardan Gücüm Pompa Makina Sanayi, inşaatı tamamlanan Gebze-Dilovası'ndaki yeni fabrikasına 13 Aralık 2021 tarihinde taşınacak.

ALANINI GENİŞLETİYOR, HEDEFLERİNİ BÜYÜTÜYOR

Pompa tamiratı yapan bir atölye olarak kurulan kurulan ardından İstanbul Hasköy'deki yerini genişleterek bin 200 metrekare alan üzerinde sıvı halkalı vakum pompaları ve sistem üretimine devam eden firma, 13 Aralık itibarıyla Dilovası'nda konumlanan yeni üretim tesisinde hizmet verecek.

Şirket, pandemi döneminde gerçekleştirdiği yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki yeni yatırımıyla birlikte toplam fabrika alanını 5 bin metrekareye çıkardı.

Firmanın ikinci kuşak temsilcisi olan Dış Ticaret Sorumlusu Ali Cihan Şengül, "Yeni geliştirdiğimiz ürünlerle birlikte ürün gamımızda; monoblok vakum pompaları, tek ve iki kademeli vakum pompaları, paletli vakum pompaları ve vakum üniteleri olmak üzere 65'e yakın ürünümüz bulunuyor. Dilovası'ndaki yeni üretim tesisimizde bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Benzer şekilde, satış ve satış sonrası servis hizmetlerimizi artırmayı ve müşterilerimizin teknik destek ihtiyaçları konusundaki süreci daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

"GÜNEY AFRİKA'YA İLK İHRACATIMIZI YAPTIK"

İhracat faaliyetlerine de değinen Ali Cihan Şengül, dış satımları gerek bayi kanalıyla gerekse doğrudan gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Bu kapsamda son olarak G. Afrika pazarına girerek ilk satışlarını yaptıklarını aktaran Şengül, ayrıca İtalya, Almanya, İspanya, Rusya, Ukrayna, Irak, Fas, Azerbaycan gibi ülkelere dış satım yaptıklarını ifade etti.

"ZAMANDAN TASARRUF EDİLMESİNE İMKAN VERİYORUZ"

Kimya-ilaç ve gıda başta olmak üzere plastik, cam, emprenye gibi sektörlerdeki müşterilerine hizmet sunduklarını kaydeden Gücüm Pompa Dış Ticaret Sorumlusu Şengül, "Sıvı halkalı vakum pompaları, su yardımıyla çalışan pozitif yer değiştirmeli pompalar grubuna girmektedir. Emiş hattından verdiğimiz su fan bölgesine geçtikten sonra fan bölgesinde bir merkez kaç kuvvet oluşturarak vakumu sağlamaktadır. Bu vakum vasıtasıyla da üretim tesislerindeki vakum ihtiyaçları giderilmektedir. Ayrıca zamandan da tasarruf edilmesine olanak tanıyoruz." diye konuştu.

Firmalarında üniversite mezuniyeti sonrasında 2006 yılında çalışmaya başladığını ve çeşitli pozisyonlarda görev aldığını söyleyen Şengül, bayi kanallarını ve servis konusundaki çalışmalarının yanı sıra pazarın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji odaklı yeni ürünler geliştirerek ürün yelpazelerini genişletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

ZORLUTEKS'TEN ATIK SUYUN GERİ KAZANIMINDA BAŞARILI PROJE ZORLUTEKS'TEN ATIK SUYUN GERİ KAZANIMINDA BAŞARILI PROJE