2022 yılı içerisinde yeni makina yatırımları ile vana üretimi yapan firmalar için OEM ürün geliştireceklerini ve yerli firmaların halihazırda ithal ettikleri ürünleri yerli olarak üretmeyi planladıklarını kaydeden Ayhan Öztürk, ayrıca fark basınç pitot tüp Ar-Ge’sini de bitirerek üretime başlayacaklarının müjdesini verdi. 

Lonca A.Ş. 2021 yılını nasıl kapattı? 2022 yılı için öngörüleriniz ve planlarınız neler?   

Lonca A.Ş., 2021 yılı içinde pandeminin, hammadde krizinin getirmiş olduğu zorluklara rağmen şirket olarak hedeflenmiş olan yüzde 20-25’lik büyüme oranını tutturmuş durumdadır. 2021 yılı içerisinde ürün portföyüne yeni ürünler eklemiş olup, 2022 yılı içerisinde özellikle kendi imalatı olan ATEX sertifikalı ürün portföyünde artışa gidecektir. 2022 yılı içerisinde ayrıca OEM ürün portföyünü geliştirmek üzere makina yatırımlarının yapılması planlanmaktadır.

Türkiye’de hangi sektörler için ne tür çözümler sunuyorsunuz? 2022’de bunlara hangi yenileri eklenecek? 

Endüstriyel sensörler hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır. Bunun ile beraber olarak biz de çoğu sektöre hem standart hem de özel ürünler ile çözümler sunuyoruz. Çözüm ürettiğimiz sektörlerin başında ise otomasyon firmaları, gıda imalatçıları, doğal gaz düşürme istasyonları, jeneratör imalatçıları, kâğıt geri dönüşüm fabrikaları ve makina imalatçıları oluşturmaktadır.  2022 yılı içerisinde yeni makina yatırımları ile vana üretimi yapan firmalar için OEM ürün geliştirmesi yapılarak bu sektördeki yerli firmalarımızın ithal ettikleri ürünleri yerli olarak üretmeyi planlamaktayız. Ayrıca akış ölçümü konusunda fark basınç pitot tüp Ar-Ge’mizi de bitirerek üretime başlayacağız. Pitot tüp buhar ölçümü, yangın pompası akış ölçümü gibi bir çok alanda kullanılmaktadır.

İthal hangi markaları temsil ediyorsunuz ve bu markalarda hangi sertifikalara sahipsiniz? 

37 yıllık firma geçmişimize baktığınızda, firmamızın öncelerinde satıcı bir firma olduğunu görebilirsiniz. O zamanlardan süre gelen temsil etmiş olduğumuz firmalar bulunmaktadır. Bunların içerisinde basınç ölçümü için “BD Sensors” nem ve sıcaklık ölçümü için “Galltec+Mela” ve “Humimeter” ayrıca akış ölçümü için “Systec” ve “ASA” markalarınıda temsil etmekteyiz. Genel anlamda tüm temsil ettiğimiz firmalar ATEX- IECEX sertifikalarına ve gıdaya uygunluk ve denizcilik sektörü gibi özel kullanım alanları için sertifikalara sahiptir. 

Ensim markası ile yerli hangi ölçüm- kontrol cihazlarını üretiyorsunuz? Hangi sertifikalara sahipsiniz? Hangi ülke ve coğrafyaları hedefliyorsunuz?

Ensim Sensors olarak özellikle seviye ölçümü olmak üzere, akış, basınç ve sıcaklık sensörleri üretmekteyiz. Kontrol amaçlı şalter veya ölçüm amaçlı transmitter olarak 450 model imalatımız bulunmaktadır.
Kalite, Çevre, Enerji, İş Sürekliliği, Müşteri Memnuniyeti, Bilgi Güvenliği, İş Güvenliği Yönetim sistemi sertifikalarına sahibiz. Ayrıca ISO 3834-2 Kaynak Sertifikası, EAC ve ATEX sertifikalarımız da bulunuyor. Halen çalışmaları devam eden PED sertifikasyonumuzda 2022 yılı içinde tamamlanacaktır. Direkt olarak 27 farklı ülkeye ihracatımız vardır. Ayrıca 6 farklı ülkede distribütörümüz bulunmaktadır. Başlıca hedefimiz bu sayıları arttırarak her kıtada aktif olarak bulunmaktır.

Özellikle gıda sektöründe hangi ürünlerinizle kullanıcılarınıza ne tür avantajlar sağlıyorsunuz? 

Kapasitif seviye ve akış sensörlerimiz gıda sektöründe oldukça kullanılmaktadır. Kapasitif sensörlerimiz çalışan parça içermediği ve yüksek sıcaklıklarda (maks 450 C) çalışabildiği için gıda sektöründe özellikle yıkama gerektiren yerlerde ve partikül bulunduran akışkanlarda tercih edilmektedir. Akış şalterlerimiz ise hattın dolu veya boş olduğunun kontrolü amaçlı komple 316 paslanmaz çelik olduğundan tercih edilmektedir.

Satış sonrası ne gibi teknik hizmetleriniz var? Ürünlerinize uzaktan erişim mümkün mü? Kullanıcılara bu noktada ne gibi avantajlar sunuyorsunuz? 

Satış sonrası hizmetlerimizi sertifikasyonla şekillendirerek geliştirmeye devam ediyoruz. Şirket bünyemizde ve sahada servis hizmeti vermekteyiz. Saha da kalibrasyon ve sensör seçimi konusunda müşterilerimizin kararlarına destek vermekteyiz. Özellikle seviye ölçüm ürün gamımızın genişliği alternatifli ölçüm yöntemlerinde çözümler sunmamızı ve müşterimizi çeşitlilik 
sağlamaktayız. Ürünlerimizin uzaktan erişimi konusunda bir Ar-Ge çalışmasını halen devam etmekteyiz. Fakat bundan önce kolay kalibre edilebilirlik ve modüler yapı daha çok üzerinde durduğumuz bir konudur. Teknolojik gelişmeleri izleyerek özellikle imalatta dijitalleşmeye devam ediyoruz. Bununla müşterilerimize imalatla ilgili daha kaliteli ve çabuk bilgi sunmaya çalışıyoruz.

2022’e dışarıda ihracatı yurt içinde Pazar payını artırma adına ne gibi çalışmalara imza atacaksınız? 

Önümüzdeki üç sene için hazırladığımız şirket strateji programı ile 2019 yılında katıldığımız Hannover Fuarı’na 2022 -2023 -2024 yılında katılacağız. Yurt içinde ise müşteri segmantasyonuyla desteklediğimiz pazarlama faaliyetleri ile bölgesel bazda yapacağımız çalışmalar bulunmaktadır. Bölgede gezen satış temsilcileri ile müşterilerde talep yaratma konusunda fikirler ve planlar üzerinde çalışıyoruz.   

 
 

VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER