Son teknolojik gelişmeler dikkate alınarak; doğruluk, yüksek haberleşme hızı,  güçlü arayüz seçenekleri ve ergonomik özellikleri ile endüstriyel tartım uygulamalarının tüm gereksinimlerini karşılayacak ve analog veya digital yük hücreleri ile kullanılabilecek şekilde tasarlanan model, BX30D/BX30 

Uzunluğu 22 mm  olup, 6 dijitlik ağırlık göstergesi ve 8mm uzunluğunda 16 dijitlik alfa numerik bilgi göstergesi olan parlak, geniş açılı ve çok renkli LCD ekran ile donatılmıştır. Farklı 6 kullanım diline sahiptir. 
Çok kademeli özelliği sayesinde, çok bölüntülü olmak üzere 10 000 taksimata kadar gidebilir. OIML R76 ile EN45501 onaylıdır.

5 adet çıkş, 4 adet giriş olmak üzere dijital girişli özelliktedir. Her kayıt için 5 farklı kesme seçeneğinin girebileceği 500 kayıt kapasiteli bellek mevcuttur. Modeller; CC-Link, Profibus, Profinet, Modbus RTU, Modbus TCP, Ethernet IP, Canopen,  EtherCat, PowerNet gibi endüstride en çok kullanılan fieldbus tiplerini desteklemektedir. Çok satırlı ve tek satırlı barkod da içeren EPL formatı vb. 5 farklı formatta etiket bastırabilir.

IP67 korumalı pamel tipi indikatörler, paslanmaz çelikten ön paneli, alüminyum gövdesi ve paslanmaz çelikten arka paneli ile, ıslak, hijyenik ve zorlu endüstriyel koşullarda kullanılmaya uygundur.