İşletmenin gücü ve kuvveti olarak ifade edilebilecek küresel vanaları üreten Gelişim Valf,  Türkiye, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na dahil bir çok ülke sanayinin can damarını oluşturan akış kontrol devrelerinde ürünleriyle yer alıyor. Gelişim’in küresel valfleri API 6D standartlarıyla uyumlu biçimde, iki parçalı gövdeli, tam geçişli veya daralan geçişli olup, basınç kaybı çok düşüktür.
Yumuşak sitli, normal veya yangın emniyetli olarak; tam açma-kapama veya belli koşullarda kısma amaçlı kullanılan küresel valfler, flanşlar arası mesafe açısından uzun ve kısa tip olmak üzere değişik konstrüktif özelliklerde üretiliyorlar.

AÇMA-KAPAMA KOLAYLIĞI İÇİN..

Üzerindeki kumanda koluyla; 90 dönüşlü pratik açma-kapama özelliğine sahip olan küresel valflerde ölçü büyüdükçe değişik kumanda ürünleri de önem kazanıyor. Bu valflerde Klas 150 basınç grubunda 8″ ve üst ölçülerde, Klas 300 ila Klas 600 grubunda ise 6″ ve daha büyük ölçülerdeki valflerin dişli kutulu kumanda edilmesi, açma-kapama kolaylığı sağlıyor. Tam ve daralan olacak şekilde iki ayrı geçiş çapında üretilen küresel vanalarda ring oturma yuvası hassas işlemlidir. Gövde, her türlü akış düzensizliğini giderici şekilde tasarlanmış. Teflon ringler gövdede sit oturma yüzeyine emniyetli ve tam sızdırmaz olarak oturuyor. Gelişim marka küresel valflerde kullanılan küreler ise paslanmaz çelik döküm olarak en iyi şartlarda dökülüyor. Küresel formda talaşlı işlem sonrası polisaj uygulanan valfler, teflon ringlerle uyumlu ve hassas sızdırmazlığa sahipler.