Bir mühendis; hızlı ve hassas ürünler arar. Endüstriyel bir otomasyon uygulaması için doğrusal bir aktüatör belirleme işiyle görevlendirildiğinde; emsal olarak 3/2 yön kontrol valflerini uç kapaklarına entegre edebilen ve milsiz lineer aktüatör çözümlerini düşünürsek, kontrol valflerinin aktüatörlerden ayrı şekilde kullanılmasından ve birçok farklı sebeple daha avantajlı olabilmektedir.
En önemli fayda seçeneği, potansiyel yer tasarrufudur. Milsiz silindirler, her şeyden önce kompakt tasarımları dolayısıyla da avantajlı konumdadır. Yan taraflarına montaj raylarının dâhil edilmesi ile de yerden kazancı daha da arttırır. Bu raylar fren, lineer kılavuz, valf ve manyetik anahtarlar (switch) gibi modüler bileşenlerin silindire monte edilebilmesine olanak sağlayarak, özellikle alanın sınırlı olduğu birçok kurulumda kolaylık sağlamaktadır.

DAHA FAZLA MİNİMALİZME DOĞRU

Pnömatik teknolojisi esasen farklı birçok modern sistem ve makinede önemli bir rol oynamaya devam etmektedir. Bu verimli olup, aynı zamanda da uygun maliyetli cihazlar, misal olarak gıda işleme, cam, plastik, tekstil ve elektronik sektörlerinde olduğu gibi birçok farklı endüstriyel uygulamada yüklerin yüksek performanslı bir şekilde hareket edebilmesini sağlar. Milsiz lineer aktüatör teknolojisi; kesme, paketleme, malzeme taşıma ve sürgülü kapı uygulamalarına da hizmet verebilir. Kurulumu da hızlıdır.
Netice itibari ile bunun gibi temel faktörler sayesinde, sistem güvenilirliğine büyük ölçüde katkıda bulunur.
;

PERFORMANSI YÜKSEK ÇÖZÜMLER

Silindirin hassas, kolay ve incelikli bir şekilde konumlandırılmasına, düşük hızlarda sorunsuz çalıştırılmasına ve hızlı tepki vermesine olanak sağlayan milsiz silindirler, üretim ve otomasyon süreçlerinin doğrudan kontrolüne son derece uygun olmalarını sağlar.