Proses Güvenliği Sempozyumu’nun son gününde gerçekleştirilen ve ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Terzioğlu’nun yönettiği oturumda, sırasıyla Jesco Genel Müdürü Hamid Jafari, Ege Endüstriyel Genel Müdürü Mustafa Naymanlar, Elimko Satış ve Pazarlama Müdürü Kamil Gürses ve Gazi Üniversitesinden Dr. Hüseyin Baran Akınbingöl konuşmalarında önce proses ve endüstriyel otomasyon sektörünün Türkiye’deki geçmişini ve bugününü değerlendirirken, panelin ikinci bölümünde gelecek projeksiyonu ve sektörün gelişimi için yapılması gerekenleri konuştular. 

Konuşmalarda proses sektörünün geleceği için topyekün eğitim seferliğine gidilmesi gerektiği üzerinde durulurken, katma değerli üretim ve inovatif ürünlerle sektörün geleceğe taşınabileceği vurgulandı. 

Uzun dönemdir Türkiye’nin gündeminde olan üniversite – sanayi işbirliğinin artık ayağı yer basan sonuçlarının alınmasına ihtiyaç olduğunun vurgulandığı oturumda, bir diğer vurgulanan husus “yerli üretim”e teşvik konusundaki “yerlilik” ifadesinin yeniden tanımlanması gerektiğiydi. 

Detaylar geliyor….