Endüstriyel fırın sanayicilerini 2016 yılından buyana bir araya getiren ve etkili çalışmalar yapan EFSİAD, çalıştayını 23 Şubat’ta tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdi. Sektör çalıştayı endüstriyel fırın  sektörünün sorunları, çözüm önerileri ve gelecek vizyonunun belirlenmesine odaklandı. İstanbul Ataşehir’de Marriot Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya 70 sanayici katıldı. Kapsayıcı olmak adına derneğe üye olsun ya da olmasın birçok sanayicinin davet edildiği çalıştay, müşteri pozisyonundaki firmaların katılımıyla yoğun ilgi gördü. 23 Şubat Cumartesi günü sabah 09:30’da başlayan çalıştayın açılış konuşmasını EFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdeşlik gerçekleştirirken, çalıştay programı danışmanlık firması Onda Danışmanlık’a teslim edildi. Onda Danışmanlık adına konuşan, Mehmet Acar ilk etapta sektörün güncel durumunu ve ihracat rakamlarını, ithalat rakamlarını, ayrıca ilk 5’te bulunan ülkelerin durumunu açıklayan bir konuşma yaptı. Önder Mühendislik’ten Arda Ülgen’in çalıştaydan önce yoğun emek harcayarak ortaya çıkardığı sektör raporu katılımcılardan tam not aldı. 


Yuvarlak masalarda ve her masada makina imalatçıları olmak koşuluyla oluşturulan gruplara çeşitli can alıcı sorular soruldu, ardından kabul gören yanıtların sunumu yapılarak devam edilen toplantı saat 16:00 civarında sona erdi.  Hanzade Acar’ın empatik ve motive edici çeşitli hikayelerden oluşan sunumu ve gerçek hikayeleri büyük beğeni topladı. Son oturumda Ur-Ge Uzmanı Cengiz Özcan’ın Ur-Ge projeleri ile ilgili yaptığı sunumun ardından eşlerin de dahil olacağı gala yemeğine geçildi. 

GALA YEMEĞİ SPONSORLARI: AKM METALURJİ VE ELİMKO

Marriot Otel Balo Salonu’nda gerçekleşen gala yemeğine 65 kişi katılırken, yemek öncesi gala sponsorları AKM Metalurji ve Elimko firmalarına plaketleri EFSİAD Başkan Yardımcısı Cihan Acaroğlu tarafından takdim edildi. Teşekkür plaketlerini Elimko adına Satış Pazarlama Müdürü Kamil Gürsel, AKM Metalurji adına ise AKM Genel Müdürü Demet Erten teslim alırken, her iki firma temsilcisi de üreten Türkiye’den yana olduklarını, üretim büyüdükçe sektörün her kademesinin büyüdüğünü ve dernekleşen endüstriyel fırın sektörünün büyük ivme kazandığını ifade ettiler.