Temelleri 2011 yılında atılan Uskon Akışkan Kontrol Sistemleri, sektörün tecrübeli ve bilgili isimleri arasında. Endüstriyel kontrol vanaları ve ölçü-kontrol enstrümanları konusunda müşterilerine yenilikçi çözümler sunan marka, bugüne kadar birçok farklı uygulama alanında tercih edildi.

Uskon Akışkan Kontrol Sistemleri çözümlerinin tercih edildiği uygulama alanınlarından biri de endüstriyel çamaşırhane. Burada firmanın yıkama atıksu izleme sistemi kullanıldı. 

Arıtma tesisine gönderilen günlük toplam atık su miktarı ile bu suyun pH ‘ını ölçmek ve kaydetmek için bir proses otomasyonuna ihtiyaç duyulan endüstriyel çamaşırhanede, PH denetleyicisi ile çamaşır makinelerinden gelen atık su durumu izlendi ve karışıma, kanalizasyon idaresinin belirlediği standartları sağlayacak oranda uygun kimyasallar eklenmesi sağlandı. Burada bir mikser, kimyasalları dağıtmak ve yaymaya yardımcı olmak amacıyla kullanıldı. 

Su, uygun oranda bir kimyasal dengeye ve set edilen üst değer noktasına ulaştığında, dalgıç pompaya sinyal gönderilir ve çukur bölgenin boşaltılması sağlandı. Çukur alandaki set edilen alt seviyeyi ayarlama noktasında pompa ile haberleşme için seviye sensörü kullanıldı. Çukur alanın uygun şekilde tahliye edilmesinde ise kıvrımlı boru kullanılarak, drenajdan herhangi bir geri akmayı önlemek için çözüm sağlandı. Bu döngü ayrıca, manyetik debimetrenin doğru akım ölçümü için bir gereklilik olan, sıvı ile dolu hat prensibini sağlamış oldu. 

 Manyetik debimetre ve pompa, çamaşır yıkama ve durulama esnasında çukur alandaki taşmayı engelleyecek şekilde ölçeklendirdi ve seçim yapıldı. 

 Bir şerit grafik kaydedici, pH ve atıksu arıtma tesisine gönderilen galon sayısını görüntülemek ve kaydetmek için kullanıldı.  Ayrıca sistem, sadece arıtılmış su için boşaltıma imkan vermiş oldu.