Codesys 3 programlama ile Turck, TX HMI/PLC serisine ek olarak güçlü yeni çözümler sunacak. TX500 modelleriyle karşılaştırıldığında, iki yeni modifikasyon gerçekleştirildi. TX700 cihazı Linux platformu kullanıyor ve 800 MHz frekansında çok çekirdekli işlemcilerle çalışıyor. Bu yeni özellikler ile daha karmaşık kontrol görevleriyle görselleştirmeleri mümkün hale geliyor. Kapasitif dokunmatik TX700 ünitelerin cam ekranı, akıllı telefonların sahip olduğu hareket teknolojisiyle sezgisel çalışmayı mümkün hale getiriyor. 

TX 700, geniş arabirim seçenekleriyle Profinet, Ethernet / IP, Modbus RTU, Modbus TCP ve CANopen’de master gibi çok çeşitli kullanım olanağı sağlıyor. TX 700’ü iki Modbus haberleşmesine de slave olarak olanak sağlıyor. Bu sayede stokta tutulması gereken cihaz varyasyonunun sayısını önemli ölçüde azalıyor. Modbus RTU ve CANopen, iyileştirme çalışmaları ve mevcut makina parçalarını modern kontrol sistemlerine kolayca bağlamak için kullanışlı hale getiriyor. Sahip olduğu OPC UA sunucusu, izleme verilerini daha yüksek seviyeli sistemlere paralel olarak aktarıma izin veriyor. 

Ürünle sunulan üç ayrı Ethernet portu sayesinde de kullanıcılar, makinanın kontrolöründen buluta ya da ofis IT ağlarına iletişimi fiziksel olarak ayırabiliyor. Bu güvenilir PLC operasyonunu garanti altına alıyor ve tah topolojileri oluşturmak için anahtar işlevlerini uygulanmasını sağlıyor. Bir Sub-D konektörü, bir SD kart yuvası ve iki USB portu fiziksel arayüz aralığını tamamlıyor. 

TX700 5, 7, 10, 15 ve 21 inçlik farklı ekran boyutlarında sunuluyor. Turck'un TX100 Serisi ayrıca herhangi bir PLC işlevselliği olmayan basit HMI cihazları sunuyor.