Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) ve ST Endüstri Medya iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türk Sanayisini Geleceğe Hazırlıyoruz” webinarına katılarak firmalarını tanıtan Emerson Türkiye İzolasyon Vanaları Satış Müdürü Ferruh Öznur Çelikkol, Türkiye’ye önemli bir yatırım hazırlığında olduklarını, endüstriyel vanalara yönelik Ege Bölgesi’nde Servis Merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.

Çelikkol, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“2021 YIL SONUNDA FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

“Yakın gelecekte Türkiye’de bir Servis Merkezi kurmayı planlıyoruz. Ege Bölgesi’nde endüstriyel vanalara yönelik olarak düşünüyoruz. İstanbul ve Azerbaycan Bakü ofislerimiz halihazırda sistem entegrasyonları gerçekleştiriyor. Bu lokasyonlarımıza, Ege Bölge’de İzmir’de Vana Servis Merkezimizi de eklemiş olacağız. Pandemi nedeniyle planlarımızı, bir süre ertelemek durumunda kaldık. 2021 sonlarına doğru faaliyete geçireceğimizi söyleyebiliriz.” 

“130. YILIMIZI KUTLUYORUZ”

Son günlerini yaşadığımız 2020 yılının firmalarının 130. yılı olduğunu kaydeden Çelikkol, pandemi nedeniyle büyük kutlamalar yapamamalarına rağmen, kendileri açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu dile getirdi. 

Yaptıkları 18 milyar dolarlık cironun yaklaşık üçte ikisinin endüstriyel otomasyon, üçte birinin ise ticari binalar ve konutlardaki otomasyon çözümlerini içerdiğini ve bu kapsamda dünyanın en büyük ikinci endüstriyel otomasyon firması olduklarının altını çizdi.

Otomasyon alanında robotik hariç bütün konularda hizmet ve çözümler sunduklarını robotiğin de alt bileşenlerini sağladıklarını belirtti.