ABB Ability™ Smart Sensör ‘ün, ABB’nin alçak gerilim motorlar için geliştirdiği özel durum izleme çözümü olduğunu vurgulayan ABB Motor ve Generatör Bölümü Su & Atıksu Endüstrisi Segment Müdürü Ergün Dalar, bu çözüm ile motorların 21. Yüzyıla bağlandığını belirtiyor.

DSİ tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İçme Suyu ve Atıksu Sempozyumu’nda, ABB olarak sektördeki bilgi ve tecrübelerini paydaşlarına aktardıklarını ifade eden Ergün Dalar ile etkinlikte ABB Ability™ Smart Sensör çözümünün yetenekleri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

ABB Motor ve Generatör Bölümü olarak faaliyetleriniz nelerdir? 

ABB Motor ve Generatör Bölümü olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da bulunan konusunda uzman satış mühendisi çalışanlarımızla müşterilerimize alçak gerilim ve orta gerilim elektrik motorları, orta gerilim yumuşak yolvericiler ve mekanik güç aktarım ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. İstanbul ve İzmir’de bulunan Motor ve Generatör servis merkezlerimizde ise Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkeye de servis hizmeti veriyoruz. Servis merkezlerimizi sürekli geliştirerek, ABB’nin bilinen ürün kalitesini, satış sonrası her an ve hızla ulaşılabilen servis organizasyonumuzla destekleyerek, müşterilerimizin sorunlarına ürün ve servislerimizi kombine ederek optimum çözümü en hızlı şekilde sağlıyoruz.  ABB’nin, sektöründe öncü ve güvenilir global bir iş ortağı olması, güçlü satış ve servis organizasyonlarına sahip olmasının tüm teknik ve ticari avantajları kullanarak, müşterilerimize her geçen gün daha fazla değer yaratmaya çalışıyoruz. 

Etkinlik hakkında görüşlerinizi kısaca paylaşabilir misiniz? 

ABB, Su & Atıksu Sektörü ’ne önem veren, Türkiye’de ilgili tüm bölümlerinde su sektörüne odaklı uzman satış ve servis ağına sahip bir firmadır. Bu bağlamda DSİ tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İçme Suyu ve Atıksu Sempozyumu’nda, ABB olarak yer aldığımız ve sektördeki bilgi ve tecrübelerimizi paydaşlarımıza aktardığımız için son derece gururluyuz.
DSİ’nin önderliğinde düzenlenen bu etkinlik sayesinde; hükümet temsilcileri, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, yerli ve yabancı akademisyenler, özel sektör temsilcileri ve danışmanlar ile  bir araya gelerek, suyun içmesuyu ve atıksu sistemlerinde etkili, verimli ve sürdürülebilir kullanımı konusundaki çalışmalar üzerinde konuşuluyor, teknolojideki gelişmeler, karşılaşılan sorunlar ve çözümler tartışılıyor, deneyim paylaşımına yönelik tartışma ortamı oluşturuluyor ve sektörde faaliyet gösteren firmalar ürün ve çözümlerini paydaşlara aktarma fırsatı buluyor. Bu açıdan bu etkinliği son derece önemsiyor, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz.

ABB Motor ve Generatör Bölümü olarak etkinlikte tanıttığınız ürünler ve çözümleriniz nelerdir?

ABB Motor ve Generatör Bölümü olarak bu etkinlikte katılımcılara IE2, IE3 ve IE4 sınıfındaki verimli elektrik motorlarımız, elektrik motorlarında enerji verimliliği, orta gerilim yumuşak yolvericiler,  ABB Ability™ Smart Sensör ve ABB Dodge Raptor Kaplinler hakkında bilgiler veriyoruz.

Bu ürünler ve çözümler müşteriye neler sunuyor?

ABB Ability™ Smart Sensör: Veri ölçümü performansa dönüşüyor.  ABB’nin akıllı sensörleri elektrik motorlarınızı, pompalarınızı ve rulmanlarınızı izleyerek performansını, verimliliğini, güvenilirliğini ve hizmet ömrünü artırır. ABB’nin alçak gerilim motorlar için geliştirdiği özel durum izleme çözümü ABB Ability™ Smart Sensör ile motorlarınız 21. yüzyıla bağlanıyor.
Hayati öneme sahip motor bilgilerini izleyen sensör ile motorunuz, ne zaman bakıma ihtiyaç duyduğu bilgisini önceden vererek, beklenmedik ani duruşların önüne geçer, sürekli bakım ile ömrünü uzatır ve işletmenizin verimliliğini arttırır. Yeni satın alınan bir motorun üzerinde sipariş edilebileceği gibi, işletmenizde bulunan motorlara da montajı kolayca yapılabilir.
ABB Ability™ Smart Sensör bluetooth teknolojisi ile akıllı telefonunuz, tabletiniz ya da bilgisayarınız ile haberleşerek motora ait bilgileri anlık olarak izlemenizi sağlar. Ayrıca izlenen değerlerin, önceden belirlenen eşik değerlerini aşması halinde kullanıcıyı uyarır. ABB Ability™ Smart Sensör sayesinde motorunuzun rotor durumu, sıcaklı durumu, soğutma durumu, rulmanların durumu ve titreşim bilgileri gibi motor için son derece önemli olan ana parametreleri görüntüleyebilirsiniz.ABB Ability™ Smart Sensör tesisin işletim yazılımının motor performansını optimize etmesini destekler ve maksimum verimlilik ve değer elde etmenizi sağlar.

Entegre fabrika, kendi duvarlarının da dışındaki kaynaklardan aldığı destek ile performansını sürekli olarak geliştirir. ABB Ability™ Smart Sensör’lerimiz sayesinde dünyanın dört bir yanındaki tesisler ve fabrikalar yeni ve akıllı bir imalat sürecine doğru önemli bir adım atmaktadır.

Bu sayede ABB Ability™ Smart Sensör ile ani motor duruşlarınızın önüne geçebilir, motor ömrünü uzatıp, enerji tüketimini azaltabilirsiniz. Vibrasyon ve sıcaklık kontrolü ile pompalarınız daha akıllı ve verimli çalışır. Rulmanlarınızın durumunu, ABB Ability™ Smart Sensör ile uzaktan takip ederek kesintisiz performans sağlayabilirsiniz. Dodge® Raptor Kaplin : Daha uzun ekipman ömrü, daha kolay montaj...

ABB’nin 65 yıllık Paraflex kaplin birikiminden yola çıkarak geliştirmiş olduğu Dodge® Raptor Kaplin’ler sayesinde doğal kauçuk elementin benzersiz üstün özelliklerini kullanarak şok yükleri ve vibrasyonları sönümler, montaj kaçıklıklarını en üst sınırlarda tolere eder. Olağanüstü esnek yapısı ile bağlandığı ekipman rulmanlarının daha uzun ömürlü olmasını sağlar. İki parçalı esnek element sayesinde kaplinin montajının ve demontajının çok hızlı ve basit bir şekilde yapılabilmesini sağlar.

 Ürünün üstünlüklerini sıralayacak olursak,
- Hızlı ve kolay montaj ile düşük bakım maliyeti
- 4.8 mm paralel, 4 dereceye kadar açısal kaçıklık kapasitesi
- Bağımsız kuruluş Atex sertifikası
- Patentli WingLock™ teknolojiisi

Dodge® Raptor Kaplinler hemen hemen tüm uygulamalar için kullanılabilmektedir. Özetle ABB Motor ve Generatör Bölümü olarak, motor, alternatör ve mekanik güç aktarım konusundaki uzmanlığımızı, daha verimli bir dünya için kullanıyoruz.