ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Denizli'nin memba kalitesinde su sağlamak amacıyla proje gerçekleştiriyor. Projede yüzde 11 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı. 

DSİ, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirerek  2003-2020 yılları arasında kurum tarafından Denizli'ye toplam 3 milyar 278 milyon 975 bin 490 TL değerinde yatırım gerçekleştirildi. Denizli'de 2026 yılının sonuna kadar 3 içme suyu tesisinin tamamlanacağını ve toplamda 669 bin kişi için yılda 34,84 milyon metreküp içme suyunun temin edileceği söylendi. 

Görüşlerini beyan eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Denizli İçme Suyu İsale Hattı Projesinin detaylarını aktardı. Yıldız, projeye göre Denizli merkez, Honaz, Kaklık, Menteşe, Aşağıdere, Emirazizli, Kaklık, Dereçiftlik, Karateke, Ovacık gibi mahallelerde ve iççelerde 2050 yılına kadar hem içme hem kullanma hem de endüstri su ihtiyacına cevap verileceğini söyledi. Yıldız, projenin teknik detaylarını ise şu sözlerle aktardı: "53 kilometrelik Denizli İçme Suyu İsale Hattı projesi için toplamda 11 kilometre uzunluğunda 1100 milimetrelik çelik isale hattı borusu ile 23 vantuz ve tahliye yapısının imalatı tamamlandı. Bugün itibarıyla içme suyu isale hattı işinde yüzde 11 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmalar aralıksız devam ediyor." dedi.