İş güvenliği için yola çıkan Honeywell’in Demo Van eğitim aracının bu seferki rotası İstanbul’da WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenen 4. Proses Zirvesi ve Sergisi oldu.

Firma, Zirve süresince “İş Güvenliği İçin Yoldayız” sloganı ile ziyaretçilere iş güvenliğinin önemi ve doğru ekipmanların, doğru işte ve doğru şekilde kullanılması hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve iş güvenliği eğitimleriyle ilgili çeşitli demolar sergiledi.

Zirve kapsamında ziyaretçilerin uygulamaları deneyimleme imkanı bulduğu eğitim aracında, gaz algılama (sabit ve portatif gaz algılama ekipmanları, ultrasonik algılama, alev algılama), kişisel koruma ekipmanları (baret, eldiven, gözlük, maske, ayakkabı) yüksekte çalışma (emniyet kemeri çeşitleri, lanyardlar) gibi güvenlik ekipmanları bulunuyor.

HEDEF: 45 BİN İŞÇİYE ULAŞMAK

İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda 11 Eylül’de lansmanı gerçekleştirilen araç, Zirve öncesinde Çanakkale, İzmir, Adapazarı ve İstanbul’da 15 son kullanıcının lokasyonunda sergilendi.

Şile’de ELDER Derneği ile birlikte 12 elektrik dağıtım şirketinin bulunduğu bir etkinlikte sergilenen araç ile Türkiye’de yüksek riskli işlerde çalışan 45 bin işçiye eğitim verilmesi hedefliyor.

ZİYARET İÇİN TALEPTE BULUNULABİLİYOR

Petro kimya, çimento, kimyasal madde ile çalışanlar, yüksekte çalışma gerektiren alanlar ve endüstriyel üretim tesislerinin hedef olarak belirlendiği araç ile iş güvenliği farkındalığını arttırmak ve yüksek riskli işlerde çalışan işçilere eğitim vererek iş kazalarını önlemeye katkı sunmak amaçlanıyor. 

Aracın programına “İş Güvenliği İçin Yoldayız” web sitesinden ulaşılabiliyor. Ayrıca aracın kendilerini ziyaret etmesini isteyenler, firmanın web sitesi aracılığıyla talepte bulunabiliyor.