Su tesislerinde çalışma alanları, birbirlerinden uzak ve zorlu bölgelere dağılmış olarak faaliyet gösterir. Öncelik, şehrin tümüne ve kesintisiz biçimde su ulaştırılması olduğu için tesisler birbirinden uzak mesafelerde farklı istasyonlar olarak projelendirilir. Her istasyon ana sistem tarafından yönetilse de, birbirinden uzağa konumlandırılmış istasyonların birinde veya birkaçında yaşanabilecek olası bir arızada sistemin çalışması sekteye uğrayabilir ve şehrin şebeke suyuna erişiminde zorluklar yaşanabilir.

Arıza durumunda, uzman ekiplerin müdahale etme süreleri ulaşım ve zorlu coğrafi konumlar nedeniyle uzayacağı için bu gibi tesislerde sisteme bağlı olan ve aynı zamanda kendi başına çalışabilen remote terminal unit (RTU) sistemler tercih edilir.  

OTONOM SİSTEMLERİ MÜŞTERİLERİYLE BULUŞTURUYOR

Delta Vana yürüttüğü projelerde sistemin devamlılığa odaklanan, otonom çalışabilen sistemleri müşterileriyle buluşturuyor.

Mevcut sistemlerindeki arıza sıklığı ve sistem kopmalarında yaşanılan sorunlarda lokal çalışmanın hafızada tutulmaması gibi karmaşık sorunlar yaşayan müşterilerine önerdiği ürünlerin en başında Honeywell ControlEdge RTU2020 geliyor.

ALTINDA KONTROL GÜCÜ YÜKSEK, MODÜLER ÇÖZÜM 

Honeywell geliştirdiği ControlEdge RTU2020 zorlu şartlar altında kontrol gücü yüksek, modüler bir çözüm sunuyor. Honeywell’in zengin özelliklerine sahip Scada ürünleriyle birlikte tüm sahaya dağıtılmış ekipmanların karmaşık proseslerini çözen entegre bir yapıya sahiptir. Esnek iletişim imkanı sunarak yeni yada mevcut ağ sistemlerine uyum sağlar. RTU2020 zorlu ortamlara dayanabilecek bir yapıda ve kolay iletişim sağlayabilecek bir alt yapıda tasarlanmıştır.  Uzaktan izleme imkanı ile de sahada olma ihtiyacını azaltır. RTU’ları PLC’lerden ayıran en büyük iki özellik ise; iletişim yeteneği ve geçmiş ve anlık veri kayıt sistemleridir. RTU2020 kullanıcıların kesinti yaşadığı dönemlerde kritik tüm verileri yerel olarak kendi hafıza kartlarında depolayıp, sistem tekrar bağlandığında ise bu verilerin ana sisteme kaydının aktarılmasını sağlar. 

SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI

RTU2020 Redundancy, genişleyebilen giriş/çıkış modülleri (I/O), dahili wireless ve HART IO desteği, DNP3, modbus, TCP/IP sistemleri gibi birçok özelliği sağlamaktadır. IEC 61131-3ile uyumludur ve LD, FBD, ST ve SFC gibi dilleri destekler. 

ÖZELLİKLERİ NELERDİR? 

  • Düşük güç tüketimi
  • HART özellikli CPU ve CPU üzerinde G/Ç üniteleri
  • Genişletme için G/Ç modülleri
  • ISA-100 protokolünü destekler. Hem kalolu hem kablosuz I/O cihazları aynı konfigürasyon aracı ile programlanır ve yönetilir.
  • HART I/O ve Field Device Manager ile ISA-100 saha enstrüman entegrasyonunu sağlar.
  • Yüzlerce ya da binlerce RTU arasında verimli uzaktan yönetimin sağlanması, görüntüleme ve arıza tanılama süresini saatlerden dakikalara düşürür. 
  • API 21.1 ve 21.2’ye göre hem gaz hem de sıvılar için Elektronik Akış Ölçme (EFM) özelliği vardır.