Belarus'un kamu iştiraki olan ve ülkedeki tek poliamid hammadde üreticisi olan Grodno Azot, 2 binin üzerindeki istihdamı ile ülkenin en büyük şirketleri arasında yer alıyor. Grodno Azot poliamid kompaund üretimi yapmak amacıyla iki üretim hattını devreye aldı. Bu konuda Türkiye'nin ilk çift vidalı ekstrüderler üreticisi Polimer Teknik'i tercih etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Grodno Azot Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Nikolayevich, Polimer Teknik dahil olmak üzere batı Avrupalı ekstrüder üreticilerinden teknik ve ticari teklifler aldıklarını belirtti.  Litvin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda Polimer Teknik yüksek nitelikteki gereksinimlerimize cevap oluşturabilecek taahhütleri bizlere sağladı. Siparişini vermiş olduğumuz iki poex T60 ekstrüder hattımız yaz mevsimi sonunda üretime başladı" açıklamasında bulundu.

ONLİNE MAKİNE KURULUMU YAPILDI 

Makine teslimat ve kurulum sürecinin koronavirüs salgınının yoğun yaşandığı aylarda gerçekleştiğini belirten Litvin, "Makinelerimizin tüm kurulum ve devreye alma işleri koronavirüs salgını sırasında gerçekleşti. Birçok ülkede katı karantina kuralları ve seyahat yasaklarının olduğu dönemde Polimer Teknik uzmanları tesisimize uzaktan bağlanarak hatları devreye aldı. Bu yatırım sayesinde Grodno Azot, güvenilir ve modern ekonomik büyüme de dinamo etkisi sağlayacak" dedi.    

HAT KURULUMUNU BURSA’DAN TAMAMLADI      

Poliamid alanında petrokimya üreticisi olan Grodno Azot'a ekstrüzyon proses bilgisi ve teknolojisi sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Polimer Teknik Genel Müdürü Ersel Filiz ise yatırımla ilgili şu bilgileri paylaştı; "Bir taraftan video konferanslarla, diğer taraftan yazılımdan gelen verileri takip ederek hatların kurulumunu gerçekleştirdik. Bu süreçte hiçbir personelimiz yurt dışına gitmeden Bursa fabrikamızdan Beyaz Rusya'ya hat kurulumunu gerçekleştirdik. Pandemi başlamadan bir sene öncesi uzaktan servis hizmet yatırımı gerçekleştirmiştik. Bu yatırımın ne kadar doğru bir adım olduğunu tecrübe ettik” dedi.