Kimya sektöründe modern teknik ile çalışan VEGA,  bu branşta ürün ortamının çeşitliliği sayesinde kullanım alanlarını da çok çeşitli kılıyor.VEGA, sektörün yüksek üretkenlik, kalite ve tasarrufluluk beklentilerini karşılıyor. Konu ile alakalı VEGA Yurtiçi Satış Uzmanı Aysu Tuncer bizlerle bilgilerini paylaştı.

SADECE GÜVENLİ 

Ex koşullarının yanı sıra işlevsel güvenlik (SIL) gün geçtikçe daha önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Proses kabında ölçüm düzeneğinin kurulması sırasında koruyucu donanım da sürekli dikkate alınmalıdır. VEGA sensörleri size bunun için doğru özelliği sağlamaktadır. Kolay devreye alım, proses ne kadar kompleks olursa olsun ek bir güvenlik anlamına gelmektedir.

 TOKSİK SIVILARIN DEPOLANMASI SIRASINDA SEVİYE ÖLÇÜMÜ VE SINIR SEVİYE TESPİTİ

Aşırı toksik ara ürünler bazı kimyasal proseslerde açığa çıkmaktadır. Sıkı güvenlik önlemleri alınarak bunlar depolanmaktadır. Tasarım ve fonksiyon güvenliği çerçevesinde burada kullanılan ölçüm tekniğinin, özel koşulları sağlaması gerekmektedir. Ekstra bir sızdırmazlık, dayanıklı malzemeler ve opsiyonel second line of defense olarak sağlanan yedek cam conta toksik ürünlerin işlenmesi sırasında gereken güvenliği sağlayacaktır.

DÖKME MALZEMELERİ DEPOLANMASI 

Kimya endüstrisinde farklı şekillerde katı malzemeler üretilmekte veya ham madde olarak kullanılmaktadır. Silo içeriğinin güvenilir tespitinin sağlanabilmesi için çok sayıda etkenin dikkate alınması gerekmektedir: Bu faktörler farklı katı malzeme yoğunluğu, aşındırıcı ürün özellikleri, kuvvetli toz birikimi ve patlama güvenliği direktifleri olarak sayılabilir. Uygun seviye sensörleri seçilerek üretimin optimal planlanması ve hazır ürünlerin güvenilir lojistiği sağlanabilmektedir.

TEPKİME KABI

Değişen malzeme, proses basıncı ve proses sıcaklıkları reaksiyon tankında tipik bir reaksiyon prosesini karakterize ederler. Bu koşullar altında güvenilir ölçüm sonuçları verebilmesi için; ölçüm tekniği zorlu koşullara dayanıklı olmalıdır. Tepkime kaplarında farklı proses koşullarında çalışabilmesi için sensörlerin seviye ve sınır seviyesi tespitini çok geniş uygulama alanında yapabilmesi gerekmektedir. 

Tepkime kabı radar ile sürekli seviye ölçümü aşağıdaki avantajları sağlamaktadır;
-    Hatalı sinyallerin silinmesi sayesinde karıştırıcıdan etkilenmeyen ölçüm
-    PTFE anten kapagı sayesinde kimyasallara karsı yüksek dayanıklılık
-     Küçük proses baglantıları sayesinde kolay montaj ve devreye alma