İstanbul’da 32 yıllık bir uzmanlıkla kimya, otomotiv, su arıtma, seramik ve gıda gibi çok çeşitli sektörlerdeki Türkiye’deki tek yetkili distribütör unvanıyla çözüm sunan Akal Makina&Kimya; mühendislik hizmetleri, satış, eğitim, yedek parça temini ve satış sonrası servis hizmetleri sunuyor. Türkiye' de sanayinin gelişmesine paralel olarak endüstriyel saha ekipman ve proses çözümü ihtiyaçlarına cevap veren firma, mühendislik hizmetlerini Beşiktaş merkez ofisinde gerçekleştirirken, üretim ve satış sonrası hizmetlerini İkitelli’deki yeri üzerinden yürütüyor. Biyogaz sektörü özelinde Alman Vogelsang’ın ürünlerini Türk sanayisi ile buluşturan firma, hat üstü parçalayıcı ürünleriyle dikkat çekiyor. 

ORGANİK CİSİMLERDEN AYRIŞTIRIYOR

Reaktör biyokütle besleme pompalarının emiş hattından sıvı gübre besleme ve sirkülasyon hatlarına kadar geniş bir kullanım alanı bulunan hat üzeri parçalayıcı ve taş tutucu üniteler, hatta bulunan pompaları koruyor. Hat üzerinde pompaya zarar verebilecek taş, tahta, metal gibi yabancı maddeleri engelleyen sistem, su üzerinde bulunan cisimleri taş tutucu haznesinde toplayabiliyorken su üzerinde yüzebilen dal, yaprak, halat gibi organik cisimleri de parçalıyor ve elekten geçiriyor. 

ENERJİ SARFİYATINI AZALTIYOR

Pompaların sorunsuz bir şekilde çalışmasına destek sağlayan hat üzeri parçalayıcı ve taş tutucu üniteler, çürütücüye beslenen organik cisimlerin küçülmesi ve yüzey alanının artmasını da fayda sağlıyor. Bu süreç de çürüme süresini azaltarak reaktör verimini önemli ölçüde yükseltiyor. Böylelikle hat üzeri parçalayıcı ve taş tutucu üniteler ile organik materyalin parçalanması ile reaktör karıştırma süreleri kısalıyor, buna bağlı olarak enerji sarfiyatları azalıyor.

DRS SİSTEMİ MEVCUT

Biyogaz tesislerine özel olarak Alman Vogelsang firmasının geliştirdiği parçalayıcı ünitelerde, otomatik temizleme ve boşaltma sistemi (DRS sistemi) mevcut. DRS sistemi hattın çalışmasını durdurmadan taş tutucu üniteyi temizliyor. Bu sistemin bir diğer özelliği ise tüm bu işlemler için herhangi bir operatöre ihtiyaç duyulmadan gerçekleşiyor olması.