Bir proses tesisinde acil bir durum varsa, hızlı bir yanıt gereklidir. Sirenler, ikaz lambaları veya aktif soğutma sistemleri ETS prosedürü (enerjilendirmek için güvenli) uyarınca emniyetli bir şekilde etkinleştirilmeli, motor kontrolleri veya acil durum kapatma valfleri DTS prosedürleri (enerjiden güvenli hale getirilmiş) uyarınca kapatılmalıdır. Pepperl+Fuchs Proses Güvenlik Röleleri (Safety Relays), SIL 3 ve IEC61508 standartlarına uyumluyken aynı zamanda da ATEX/IECEx Zone 2 ve UL sertifikasyonlarına da sahiptir.

GÜVENLİK RÖLELERİNİN GÜVENİLİRLİĞİ BELİRLEYİCİ FAKTÖRDÜR

İdeal bir durumda, önleyici yangından korunma o kadar etkili olmalıdır ki, tesiste yangın çıkma ihtimali minimum seviyeye inmelidir. Ancak böyle bir acil durum ortaya çıktığı takdirde, ihtiyati yangından korunma çabaları, etkin yangın söndürme önlemlerinin başlatılmasını ve tüm oksitleyici işlemlerin durdurulmasını içermelidir.

Yangın durumunda, cihazları güvenli bir şekilde açıp kapama özelliği hayati önem taşır. Oksitleyici işlemler durdurulmalı ve yangın söndürme sistemleri devreye sokulmalıdır. Kontrol paneli ile saha cihazları arasındaki güvenlik röleleri bu bağlamda hayati bir rol oynamaktadır. Bu korunma çabaları, söz konusu tesisin özelliğine bağlı olarak söndürme maddelerinin tedarik edilmesini, soğutma sistemlerinin devreye sokulmasını, malzemelerin taşınmasını, hava tedariğinin durdurulmasını ve enerjilendirici cihazların durumu için aksiyon alınmasını içerir. Yangın nedeniyle yaralanma veya ölüm riskine karşı, akustik ve optik uyarı sistemleri de gereklidir.

Pepperl+Fuchs'un yeni güvenlik röleleri, üçlü röle yapısı, teşhis fonksiyonu ve saha devresi için hat arıza tespiti gibi özellikleri sayesinde çok yüksek bir güvenilirlik seviyesi sunar.
Güvenlik röleleri, tesis bileşenlerinin kapalı olmasını sağlarken aynı zamanda koruyucu sistemlerin de açık olmasını sağlar. Saha cihazlarının davranışı, elektriksel özellikleri bakımından büyük ölçüde değişkenlik gösterebilir ancak güvenlik röleleri, kontrol panelini yükten galvanik olarak izole ederek kontrol paneli ile saha cihazları arasında güvenilir bir bağlantı sağlar.
Bir proses tesisinde acil bir durum varsa, hızlı bir yanıt gereklidir. Sirenler, ikaz lambaları veya aktif soğutma sistemleri ETS prosedürü (enerjilendirmek için güvenli) uyarınca emniyetli bir şekilde etkinleştirilmeli, motor kontrolleri veya acil durum kapatma valfleri DTS prosedürleri (enerjiden güvenli hale getirilmiş) uyarınca kapatılmalıdır.
DTS uygulamaları için, üç seri kontak vardır. ETS sinyal devreleri için, her biri paralel olarak düzenlenmiş üç temaslı iki grup vardır. Pepperl+Fuchs Güvenlik Röleleri, üçlü yapısı sayesinde bir gruptaki iki kontak arızalansa bile güvenlik fonksiyonunu sağlanmaya devam eder.

Pepperl+Fuchs Proses Güvenlik Röleleri (Safety Relays), SIL 3 ve IEC61508 standartlarına uyumluyken aynı zamanda da ATEX/IECEx Zone 2 ve UL sertifikasyonlarına da sahiptir.