Ankara’da 2009 yılından bu yana yerli üretim yapan Beta Kazan; ağaç sanayi, kurutma sektörü, tekstil, gıda, inşaat, ısıtma sektörü, maden ve demir çelik gibi sektörlere hizmet veriyor. Son projeleri arasında gıda sanayine de çözüm sunan firma, Konya Akşeker Grup Et Entegre Tesisi’nde iki adet 6.000 Kg/h kapasiteli 12 bar işletme basıncın da gaz yakıtlı buhar kazanı devreye aldı. Beta Kazan Pazarlama ve Satış Müdürü Aytaç Sarıbay söz konusu kazanın sağladığı avantajlarla ilgili ST Endüstri Medya’ya şu şekilde açıklamada bulundu:

“Sıvı-gaz yakıtlı skoç tip üç geçişli buhar kazanımız küçük su ve yüksek buhar hacmi sayesinde ani buhar çekişlerine uygun olarak sürekli ve yüksek kalitede buhar üretiyor. Küçük su hacmi sayesinde daha çabuk rejime girerek gereksiz enerji sarfiyatını engelliyor. Optimum ısıtma yüzeyi sayesinde daha kuru buhar üretebiliyor. Düşük duman yolu direnci sayesinde brülör elektrik sarfiyatı azalmakla beraber daha rahat yanma sağlanıyor. Üç geçişli kazan dizaynı ile yanma odası yükü 1.2 MW/m3’ten daha düşük oluyor. Düşük yanma odası yükü ise yüksek verimli bir yanma ile çevreye duyarlı, düşük emisyon oranları sağlıyor. Daha çok gıda sektöründe buhar ihtiyacı olan firmaların talep gösterdiği sıvı-gaz yakıtlı skoç tip üç geçişli buhar kazan, buhar gücünü buhar ocaklarında kullanıyorlar.”

“ENDÜSTRİYEL ATIKLARI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

İmalatı iki ana grupta toplayan Beta Kazan, domestik evsel ürünler ve endüstriyel tipte fabrikalara yapılan enerji sistemleri üzerinde imalat gerçekleştiriyor. Şirket uygulama ihtiyacına göre katı yakıt sistemler (akışkan yataklı yakma sistemleri, ileri itimli hareketli ızgaralı sistemler, stokerli ön ocaklı kazanlar), sıvı yakıtı, doğal gaz, fuel oil motorin yakabilen sistemlere sahip kazanların sistem planlaması, projelendirme, imalat ve montaj konularında müşterilerine sistem çözümü sunuyor. Üretim yapısını daha güçlü hale getirmeyi de hedeflediklerini ifade eden Sarıbay son olarak şunları söyledi: “Beta Kazan olarak üretim yapımızı güçlü hale getirmek ve aynı zamanda ulusal sanayiye katkı sağlayarak milli bir firma olma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Firmamız atık yakıtları yakma konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu yakıtlar toz kömür, pamuk şifti, ay çiçek kabuğu, ağaç kabukları, tavuk gübresi gibi endüstriyel atıkları enerjiye dönüştürerek ülkemiz cari açığına katkı sağlamaktadır. Firmamız bu atıkların yakılması sürecinde çevre sağlığı konusunda son derece hassas davranma farklılığını da ortaya koymaktadır.”