Son teknolojik gelişmeler dikkate alınarak tasarlanan,  BX30/BX30D indikatörler; yüksek haberleşme hızı,  yüksek doğruluk, güçlü arayüz seçenekleri ve ergonomik özellikleri sayesinde, endüstriyel tartım uygulamalarının tüm gereksinimlerini karşılıyor. Ve  analog veya digital yük hücreleri ile kullanılabilecek şekilde tasarlanmış şekli ile de kullanıma hazır hale gelmiş bulunuyor.
Ticari uygulamalarda bir seçenek olarak; BX30 / BX30D indikatörler, çok ve tek kademeli,  çok bölüntülü olmak üzere 10 000 taksimata kadar EN45501 ve OIML R76 onaylıdır. Endüstriyel uygulamalarda 300 000 taksimata kadar kullanılabilmektedir.

İndikatörlerin 4 adet dijital girişi , 5 adet de dijital bulunmaktadır. Her kayda 5, farklı kesme değerinin girilebileceği 500 kayıt kapasiteli kesme değeri belleği mevcuttur.
Sahip oldukları fieldbus tipine, analog çıkış, dijital giriş/çıkış konfigürasyonlarına bağlı olarak değişik varyantları sunabilmektedirler.Dijital giriş ve çıkışlar, uzak I/O olarak bir PLC tarafından kontrol edilebilir. Hızlı analog çıkış, uzun dönem kararlılığına ve yüksek çözünürlüğe sahiptirler. Tek ve çok satırlı, barkod da içeren EPL formatı vb. 5 farklı formatta etiket bastırabilir.