Kestirimci bakım ve koruyucu bakım faaliyetleriyle 1995 yılından günümüze fabrika ve diğer endüstriyel tesislere ölçüm, danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren DMT Makina işletmelerin basınçlı hava kaçaklarına karşı Sonotec SPH3 çözümünü sunuyor. 

İşletmelerin çoğunda basınçlı hava kullanımı ve bunun için harcanan elektrik bedeli, kompresör güçlerine bağlı olarak yüksek maliyetlere neden olur. Bu maliyetin yüksek olmasının en önemli nedeni ise tesisat hattında oluşan deliklerin zamanında tamir edilmemesi nedeniyle boşa atılan havadır! Bu kaçakların miktarı 5 yıllık bir işletmede en az % 30 oranında olabilmektedir. 
Büyük enerji maliyeti, kullanılan kompresörlerin yüksek bakım masrafları nedeniyle hava tesisat hatlarında kestirimci bakım yapılmasının önemi her geçen gün artmaktadır. 

Burada en önemli soru; yüzlerce kaçak noktası olan bir işletmenin tesisatında hangi deliğe ne zaman müdahale edileceğidir? 
Yeni SPH 3 ultrasonic dedektör, hava kaçak noktasını tespit ederken her delikten kaçan hava miktarını da ölçerek öncelikli müdahale noktalarını belirler ve doğru zamanda planlı bakım yapılmasını sağlar. 
SPH 3, 20-100 kHz arası bütün ultrasonik sinyalleri aynı anda ölçen tek cihazdır. Böylece ölçüm esnasında yakın makinalardan gelen ultrasonik gürültüler filtre edilir. 
Dünyadaki ilk ve tek spektrogram özelliği olan cihaz, ölçümler bitikten sonra kaçak noktalarını resimleriyle birlikte PDF olarak raporlar.