Krohne, 2-telli, 4-20 mA iletişimi ile basınç ve seviye uygulamaları için yeni bir kompakt basınç transmitteri olarak OPTIBAR PM 3050'yi sunuyor. Bu yeni transmitter, gıda & içecek, su & atık su, demir & çelik, OEM / otmasyon ve diğer proses endüstrilerindeki genel uygulamalardaki ihtiyaçlara cevap veriyor.

Tipik uygulamalar arasında gaz, buhar ve sıvı hatlarında mutlak ve gauge basınç ölçümleri, açık tanklarda hidrostatik seviye ölçümleri, boru hatlarında basınç izleme uygulamaları, pompaların kuru çalışma korumaları veya kompresör izleme uygulamaları yer almaktadır. OPTIBAR PM 3050; KROHNE'nin ultra kompakt basınç transmiterleri ile yüksek kaliteli OPTIBAR 5060 proses serisi arasında uygun maliyetli bir cihaz olarak konumlanmaktadır. OPTIBAR PM 3050 metalik diyaframı ile tam kaynaklı paslanmaz çelik tasarıma sahip olup DN25 / 1"den başlayarak flans ya da dişli olmak üzere çeşitli proses bağlantılarıyla üretilmektedir. 3A, FDA, EHEDG, EG 1935/2004 ve ATEX / IECEx Ex ia olmak üzere birçok onay seçeneği de bulunmaktadır. OPTIBAR PM 3050, ek bir diyafram seal olmadan -40 ... 150 ° C / -40 ... 302 ° F'ye kadar olan proses sıcaklıkları için kullanılabilir. Agresif akışkanlar ve / veya daha yüksek sıcaklıklar için, çok çesitli özel malzemelerin yanı sıra 400 ° C / 752 ° F'ye kadar sıcaklık korumasını sağlayan OPTIBAR DSP serisi diyafram seal bağlantı elemanları ile de kullanılabilir. Ölçüm aralığı 100mbar / 1.45 psi'dan; en küçük ölçüm aralığı ile 0.1… 100 bar / 1.45… 1450 psi'ye kadar olup ölçüm hassasiyeti span set değerinin ±% 0,1'dir. Hızlı adım tepki süresi ise 80 ms'den küçüktür. Dahili tuş takımı ile hızlı bir başlangıç için offset düzeltmelerini, sıfır noktası ve ölçüm aralığı ayarları cihaz üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Alternatif olarak, opsiyonel bir LCD ekran 4 adet tuş aracılığıyla tüm yapılandırma parametrelerinin ayarlanabilmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca 2-telli cihaz 4...20 mA çıkışı ve HART 7.5 iletişimi ile birlikte gelmektedir.

Özellikler 

• Gıda & içecek, su & atık su, enerji, demir & çelik, OEM/otomasyon ve diğer proses endüstrilerindeki genel uygulamalar için 2-telli, 4…20mA HART cihaz.
• Metalik diyaframlı, tümüyle kaynaklı paslanmaz çelik yapı ve 3A, FDA, EHEDG ve ATEX / IECEx Ex ia onayları
• Yüksek asırı yük faktörü ve hızlı tepki süresi