Ekin Bike Patrol adıyla bilinen akıllı devriye bisikletinin yeni versiyonunu üreten, Türk mühendisler, çalışmalarını Ankara’daki Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'da görücüye çıkardılar.

İleri teknolojili yürür kontrol sistemi olan Ekin Bike Patrol, seyir halindeki araçların plaka tanıma, park ve hız ihlallerini ölçüp, kayıt altına alıyor.

ALMANYA, İSVİÇRE VE ABD ...

Ekin Teknoloji sözcüsü Karaalioğlu, başta Almanya, İsviçre gibi tüm Avrupa’da demolarının bulunduğunu belirterek, Amerika’nın hedeflerinde olduğunu söyledi.

Nazlı Karaalioğlu, Amerika’dan önce, ürünün fuarda tanıtılacağını anlattı.
Böylece, Türk mühendislerinin, akıllı devriye bisikleti Amerika ve Avrupa sokaklarını koruma görevini üstlenme hedefini ortaya koydu.
 
YÜZDE 100 YERLİ TÜRK TEKNOLOJİSİ 

Akıllı şehir konseptinin ileri güvenlikli sistemlerinde ihracat rekorları kıran, Ekin Teknoloji, şimdiye dek 500’ün üzerinde, ileri teknolojili Şehir Güvenlik Komuta Kontrol Merkezi tesis ederek, alanında global bir markaya dönüştü.

Mamüllerinin donanımından, tasarım ve yazılımına Türk mühendisleriyle, yüzde 100 yerli üreten firma,
Yeni geliştirdiği akıllı devriye bisikleti Ekin Bike Patrol versiyonu ile Amerika’dan önce sergilendiği fuardan tam not aldı.
Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda yüz tanıma teknolojisi Ekin Face, akıllı devriye Ekin Patrol G2 ve Akıllı Devriye Kontrol Bisikleti ile katılımcıları, ileri Türkiye teknolojisi ile tanıştırdı. Ekin Teknoloji’nin sözcüsü Karaalioğlu, şehir güvenliğinde, tüm veriyi görüntü işlemeden alıp, ileri kontrol teknolojisi sunduklarını ifade etti. Ekin Teknoloji’nin gelirinin çok büyük bir kısmının ihracattan kaynaklandığına işaret eden, Karaalioğlu, "Türkiye’nin tamamında kullanılan ürünlerinin, Bakü ve Abu Dabi’de de yaygın olarak kullanılıyor.
 
GELİŞMİŞ MODELİ OCAK'TA ABD'DE...

Mevcut pazarlarımızda büyürken, onlara, İsviçre ve Almanya başta olmak üzere önce tüm Avrupa’yı ardından da, Amerika’yı katacağız. Şu an demolarımız Avrupa’da. 
Akıllı Devriye Kontrol Bisikleti’nin mucidiyiz. Ve fuarda sergilediğimiz ürün de, ilk ve tek. İşte Amerika’da tanıtacağımız ürünümüz, fuardakinin gelişmiş versiyonu olacak.” dedi.
Ocak ayında tanıtımını yapacaklarını ürünün, hareket halindeki şüpheli aracı deşifre ederken, plakasını, hızını belirliyor, hatalı parklanmaları tespit ediyor. Işıksız, karanlık ortamlarda ya da hava muhalefetinde de aynı verimlilikle çalışma özelliğiyle dikkatleri çeken ürün, şüpheli aracı belirleyip, kontrol merkezine sesli ve görüntülü olmak üzere uyarı iletiyor. Ürüne Avrupa’dan ciddi bir sipariş gelmesi bekleniyor.