DERYA KUMTEPE - Erensan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Katma değeri yüksek ürün ve prosesler geliştirme çalışmalarına hız kazandırdı. Yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının neticelerini paylaşan Erensan Şirketler Grubu Genel Müdürü Efkan Çeviker “Tüm sektörleri etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Ar-Ge faaliyetlerine hız verdik. Sektörde edindiğimiz 56 yıllık tecrübe ve bilgi birikimimizi ithal ürünlere alternatif yaratabilecek, sektöre bayrak tutacak yeni ürünleri geliştirmek için kullanıyoruz. Titiz Ar-Ge çalışmalarımızın neticesinde Yozgat fabrikamızda yüzde 100 yerli üretim ile paslanmaz malzemelerden oluşan düşük Nox emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX premix brülörlü paslanmaz çelik yer tipi yoğuşmalı sıcak su kazanını sektöre kazandırdık” dedi. 

“DÜNYAYA İHRAÇ EDİYORUZ”

Erensan’ın 2017 yılında Groupe Atlantic Ar-Ge Yetkinlik Merkezi olarak seçildiğini belirten Çeviker, “Ar-Ge merkezi olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda katma değeri yüksek ürünler üretiyor ve dünyanın en büyük pazarlarına ihraç ediyoruz. Ürünün fonksiyonelliğini arttıran çalışmalar; Ar-Ge stratejilerimiz içinde çok önemli bir yere sahip. Ar-Ge departmanında çalışan mühendis ekibimiz, kazan, basınçlı kap, eşanjör, ekonomizör tasarımları yapıyor. Farklı uygulamalarda ihtiyaç duyulan ürünler geliştiriyoruz. Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmaları sonucunda kendi patentli ürünlerimizi üretiyoruz. Grubun üretim tesislerinde de global rekabete ayak uydurabilmek ve ürünlerimizi en son teknolojileri kullanarak üretmek üzere yeni yatırımlar yapıyor, Endüstri 4.0’a geçmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

ENDÜSTRİ 4.0 ÇERÇEVESİNDE İNSAN GÜCÜNE YATIRIM

Grubumuzun prensipleri olan “kısa ve uzun dönemde çalışanlarımızın gelişimine, açık fikirlilik, kolektif çalışma ve alanlarında uzmanlaşma” ilkelerini ön planda tutarak 21.yüzyılın bize sunduğu dijitalleşme süreçlerini çok dikkatle takip ediyoruz. Üretim merkezlerimizde çalışanlarımızın Güvenlik ve Kalite prensiplerimiz çerçevesinde olmasına öncelik vererek Endüstri 4.0 uygulamalarını hayata geçirmeye ve ekiplerimizi de eğitmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken ilk dikkat ettiğimiz nokta çalışanlarımızın yetenekleri ve gelişme kapasiteleri oluyor. Gelişmekte olan sanayiye gelişmekte olan insan gücü (İnsan 4.0) sloganıyla Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek okullarında kalifiye insan gücü yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda 2020’de Meslek Yüksek Okulları ve Yüksek Öğretim kurumlarındaki ilgili bölümleri destekleme kararı aldık. Yeni ürün ve süreç projelerinde üniversite sanayi iş birliğinin desteklenmesiyle ulusal ve uluslararası pazarda daha yenilikçi ürünlerle yer almayı hedefliyoruz” dedi.