Yeni, Ar-Ge laboratuvarımızda 250 bin dolarlık yatırımla daha yenilikçi ürünler geliştiriyoruz ve önümüzdeki dönemde bu ürünleri tüketicimize sunmayı planlıyoruz. 

BULGUR VE BAKLİYAT ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER

16 farklı ürün çeşidi ile Duru Bulgur; Bulgur ve bakliyat ürünlerinde, tüketicilerin farklı beklentileri göz önüne alınarak, çeşitli yemeklerde kullanılmasını hedeflenmiş ve ona göre tasarlanmıştır. En başında da,  tamamen firmamıza özgü olan “Başbaşı” geliyor. Tescili Duru Bulgur’a ait “Başbaşı Bulgur”,  şu anda tüm Türkiye’de ve pek çok dünya ülkesinde tüketilmektedir.

Eski buğdayların tekrar üretime kazandırılması ile ilgili üniversite ile sanayi iş birliği kapsamında yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız bulunmakta. 2000 yıllık geçmişe sahip olan, Ahmet Buğdayına yönelik projemiz devam etmekte. Şimdi sırada, Bulgur üretiminde de çok iyi sonuçlar veren bu buğday türünü tekrar sanayiye kazandırmayı hedefliyoruz. Paydaşımız olan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede,  genetik kalitesi korunarak, doğal melezleme yapılan ilk buğdaylar serada ilk filizlerini verdi.  

Firma olarak, üretim hatlarının geliştirilmesi için de ciddi çalışmalar yapıyoruz. Üretimde bulunan 30 kişilik atölye ekibimizle, bulgur üretiminin daha modern ve otomasyona dayalı olması için devamlı geliştirme çalışmaları yapıyoruz.